GAP'ın Merkezine Kurulacak Enerji Üssü

ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesi'nden (HRÜ) bir heyet, Şanlıurfa'da kurulacak GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi'nde (GAP YENEV) yer

ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesi'nden (HRÜ) bir heyet, Şanlıurfa'da kurulacak GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi'nde (GAP YENEV) yer alması planlanan birimlerle ilgili örnekleri belirlemek üzere ABD'de incelemelerde bulundu.

HRÜ basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yeşilata'nın da aralarında olduğu heyetin ABD temasları 10 gün sürdü.

Washington DC, Chicago ve Iowa eyaletlerindeki laboratuvar ve üniversitelerde inceleme yapan heyet, burada uzmanlardan bilgi aldı.

Reklam
Reklam

-Akademisyen ve öğrenci değişimi-

Rektör Prof. Dr. Mutlu ve Dekan Prof. Dr. Yeşilata, ziyaret kapsamında ilgili program eğitimi ve çalıştaylara da katılarak, bu alanda dünyanın kullandığı son teknolojileri görme imkanı buldu.

Söz konusu ziyaret neticesinde geliştirilecek ortak projeler konusunda akademisyen ve öğrenci eğitimi ve değişimi konusunda ön mutabakat zemini oluşturuldu.

Heyet, ziyaretin son durağında ABD'de bulunan Türk öğretim görevlisi, öğrenci ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

HRÜ heyetinin, birkaç ay sonra daha geniş katılımlı bir ziyareti Danimarka'ya gerçekleştirmeyi planladığı belirtildi.

Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: