GAP'la ilgili çalışmalara hız

ANKARA (İHA) - TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Faruk Bayrak'ın gündem dışı konuşmasını cevaplandırdı.

Şener, açıklamalarında, bölgesel kalkınma projelerinin önemine değindi ve GAP projesi ile ilgili bilgiler vererek, "GAP projesi Türkiye açısından son derece önemlidir. Milli gelir açısından önemlidir. Sosyal ve kültürel açıdan önemlidir. Türkiye için önemlidir" dedi.

"GAP insanı merkez alan bölgesel bir kalkınma projesidir" ifadelerine yer veren Şener, 2002 yılı finansmanın 22 katrilyon Türk Lirası olduğunu belirtti. 1990-2002 dönemi itibariyle bütçe olanaklarından yüzde 7 oranında pay ayrıldığının altını çizen Şener, 2001 yılı sonunda 6 hidroeliktrik santrali açıldığını, 1 hidoelekrtik santralinin deneme aşamasında olduğunu, bir tanesinin de planlama safhasında bulunduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

GAP'ın devlet yatırımlarında önceliği alacağını söyleyen Şener, bu konuda çalışmaların sürdüğünü de söyledi.Genel Kurul'daki çalışmalar sürüyor.