Gap'ta Ürün Çeşitleniyor

Atatürk Barajı'nın 1994 yılında devreye girmesiyle sulu tarıma geçen GAP çiftçisi, pamuk, mısır ve hububat...

Atatürk Barajı'nın 1994 yılında devreye girmesiyle sulu tarıma geçen GAP çiftçisi, pamuk, mısır ve hububat tarımının dışında alternatif ürün olarak sebze ve meyvecilik tarımına yönelmeye başladı.

Şanlıurfalı çiftçiler alternatif ürün olarak fasulye yetiştiriciliğine başladı. Deneme amaçlı fasulye ektiklerini söyleyen çiftçiler, fasulye tarımında iyi gelir elde ettiklerini belirtti. Harran Ovasında yıllardır tarlaya pamuk, buğday ve mısır ektiklerini dile getiren Ferhan Tüzün, "Biz bu ürünlerden istediğimiz parayı kazanamadığımız için köyümüzde farklı bir ürün denemek istedik ve fasulye ektik. Gerçekten bu bölgede çok iyi fasulye yetişiyor. Pamuktan daha iyi para kazanıyoruz. Fasulyenin kilosunu 2 TL'den satıyoruz. Ülkemizde fasulye ekim alanları en çok Karadeniz bölgemizde yaygın olup, bunu Kayseri, Konya, Niğde, Nevşehir ve orta kuzey Eskişehir, Kütahya, Uşak Yozgat bölgelerimiz izlemektedir. İllere göre fasulye ekilisi ve üretimi en çok sırasıyla Kahramanmaraş, Samsun, Malatya ve Afyon'da bulunmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz