Gar binası başkanlık makamı ya da müze olarak kullanılacak

Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, tren yolunun ve garının...

Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, tren yolunun ve garının şehir dışına taşınma çalışması tamamlanma aşamasına geldi. Şehir dışına taşınan tren yolunda raylar döşendi, istasyon binası ihale edildi. Bu çalışmaların yanı sıra koruma altına alınan tren garı binasının sembolik olarak Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamı ya da müze olarak kullanılması düşünülüyor.
Kocasinan Belediye Başkanı Bekir yıldız, tren yolunun şehir dışına taşınması yönündeki çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini açıklayarak, yeni tren yolunun raylarının da döşenerek tamamlandığını açıkladı. Yıldız, 60 milyon liralık ilk ihalede yol taşıma çalışmasının arkasından yeni istasyon binasının yapımı için de ihale yapıldığını belirtti.
Yıldız, tren yolu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Demir yollarının rayları döşendi. İstasyon binası ihale edildi. 60 milyon lira ihale edilen yol yapımı tamam. İstasyon yapımı ve yolun yüzde 20’lik kısmı 42 milyon liraya ihale edildi. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, bu ihale sonrasında işlerin bitmesiyle gelecek yıl yeni gar binasına taşınacağını düşünüyoruz. Taşınmadan sonra bizde güzergahtaki tren yolunu kaldıracağız.”
Başkan Bekir Yıldız, mevcut tren garındaki bazı binaların koruma altına alındığını ifade ederek, “Buradaki binalardan bazıları Anıtlar Kurulu tarafından tescil edildi. Bunlar korunacak. Diğer binalar yıkılacak. Merkez gar sembolik olarak Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamı olarak kullanılması düşünülüyor. O şekilde değerlendirilmesi yönünde teklifler var. Yine burasının müze olması yönünde düşünce ve teklifler var. Gerçekten tren garı 1929 yılında Almanlar tarafından yapılan binadır. Tarihi bir yapı. Burası başka maksatla kullanılacaktır. Diğer binalarla birlikte burası da hem elden geçirilecek hem de bir şekilde kullanılacak. Buna o zaman karar veririz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz