Gar Meydanı'ndaki kamulaştırma için 15 milyon TL kredi alınacak

Sakarya’da uzun yıllardır gündemde olan Gar Meydanı’nda bulunan 8 parsele istimlak bedeli ödenmesi için Sakarya...

Sakarya’da uzun yıllardır gündemde olan Gar Meydanı’nda bulunan 8 parsele istimlak bedeli ödenmesi için Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İller Bankası’ndan 15 milyon TL kredi alacak.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 55 maddenin karara bağlandığı toplantıda, Gar Meydanı’nda bulunan 8 parselin istimlak bedeli olarak İller Bankası’ndan kredi kullanılabilmesi konusu da görüşüldü. Kabul edilen 49 maddeye göre, Gar Meydanı’nda bulunan 8 parselin istimlâk bedeli olarak, İller Bankası’ndan 15 milyon TL’lik kredi alınması için Başkan Toçoğlu’na ve encümene yetki verildi.
Madde hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Gar Meydanı’ndaki sorun, kamulaştırma olmadan çözülebilseydi daha iyiydi. Zira kamulaştırmaya vereceğimiz para da milletin parası. Fakat bu noktaya gelindi. Şimdi elimizde belli miktar para olsun diye kredi kullanacağız. Gar Meydanı ile ilgili süreç devam edecek.” dedi.
Toçoğlu, iyi niyetle çalışmalar yaptıklarını, sadece laf olsun diye bu çalışmalara muhalefet edenler olduğunu savundu. Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şehir elbette ki hepimizin. Fakat bu şehirde iş yapmak gerçekten zor. Yaptığımız her işe sadece muhalefet olsun diye muhalefet edenler var. Bazı muhalefet temsilcileri, basının belli bir kısmı ideolojik olarak olaylara yaklaşıyorlar, hizmetlere ideolojik olarak muhalefet yapıyorlar. Yapılan eleştirilerin gerçekçi olması lazım. Hep beraber şehir aidiyeti oluşturmamız lazım. Fakat 365 gün hep olumsuzluk görenler var. Yapılan her işe muhalefet etmek doğru değil.”

Reklam
Reklam

ESKİ TERMİNAL AKOM
Toçoğlu, taşınan Güney Terminali'ni, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) olarak kullanmayı planladıklarını söyledi. Başkan Toçoğlu, “Herkesin bildiği gibi yeni terminalimiz hizmete açıldı. Gerçekten önemli bir yatırım oldu. Tekrar hayırlı olsun. Şimdi Güney Terminalle ilgili sorular soruluyor. Biz orayı aslında satabilirdik. Fakat orasını Afet Koordinasyon Merkezi olarak yapmayı planlıyoruz. Bütün acil durumların yönlendirildiği, kontrol edildiği bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Kuzey Terminalle ilgili şu anda bir tasarrufumuz yok.” dedi.
Bir soru üzerine ulaşımla ilgili açıklamalar yapan Başkan Zeki Toçoğlu, şu bilgileri verdi: “Ofisin karşısında ilçeler terminali inşa ettik. Orada kamulaştırma çalışmaları yaptığımız için biraz geç kaldık. Halen daha kamulaştırma çalışmaları yapıyoruz, fakat orada bir idari bina ve düzenleme çalışması yapacağız. Ulaşımla ilgili de bazı şeyler söyleyeyim. Ulaşım sorunundan bahsedenler, yaptığımız düzenlemeleri eleştirenler var. Bakın Sakarya’da her 5 kişiden 1’i araç kullanıyor. Tabiî ki şehriçi trafik yoğunlaşıyor. Bunun için bazı düzenlemeler yaptık. Mesela buradan soruyorum. Önceden şehir merkezinden stada nasıl gidilir diye soruluyor ve sonra tarif edilince alay konusu oluyordu. Şimdi tarif ediyorum. Yeni Cami’den çıkın, bulvardan sola dönünün kendinizi stadın önünde bulursunuz. Bunun neresi kötü. Mevcut şartlara göre en iyi alternatifleri ortaya koyuyoruz. 36 tane otobüs aldık, körüklüler çalışıyor. Bu şehirde, trafikten dolayı sabah işine geç kalan yok. O yüzden aslında trafik sorunumuz yok. Fakat biz yine yapılması gerekenleri yaptık ve yapacağız. Örneğin şimdi kavşak düzenlemeleri yapacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz