Garanti Bankası Ve Kagider’in, 22. Kadın Girişimci Buluşması Sakarya’da Gerçekleştirdi

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER), 2008’den bu yana düzenlediği “Kadın Girişimci Buluşmaları”...

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER), 2008’den bu yana düzenlediği “Kadın Girişimci Buluşmaları” Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyor. Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan’ın yanı sıra başarılı profesyonellerin katıldığı 22’inci Kadın Girişimci Buluşması, Sakarya’da gerçekleştirildi. İlk bölümünde, finansmana erişim, pazarlama ve satış konularının ele alındığı toplantının ikinci bölümünde değişen dünya düzeninde girişimcilik üzerine konuşuldu, internet ortamında iş modelleri ve dijital pazarlama konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Açılışta söz alan Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, “Garanti Bankası olarak, 2006 yılında, Türkiye’de girişimci kadınları daha iyi anlamaya çalışan ilk özel banka olarak yola çıktık. Bu süreçte seslerine kulak verdik, ihtiyaçlarının neler olduğunu tespit ettik. Onlara finansman desteği sağlarken, bilgi birikimlerini artıracakları, cesaret kazanacakları ve seslerini daha fazla duyuracakları platformlar yaratmaya odaklandık. Bu kapsamda, Kadın Girişimci Destek Paketi’yle, bugüne kadar kadınlarımıza, 520 milyon TL tutarında 18.000 adet kredi kullandırdık. Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’yla, kadınlarımızın başarılarını gündeme taşımayı ve tüm kadın girişimcilere cesaret aşılamayı hedefledik. Kadınların bilgi birikimini artırmayı hedeflediğimiz ve bugün Sakarya’da 22’cisini düzenlediğimiz toplantılarda 4 bini aşkın kadına ulaştık. Garanti olarak, kadın girişimcilerimize her anlamda omuz vermeye, onların iş yaşamında daha etkin bir şekilde yer alması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ise, “Kadınların ekonomiye katılmaları için önündeki engelleri kaldırmalıyız. Kadının istihdama katılma kararı, eşinin, ailesinin veya babasının tercihi olamaz; ancak ve ancak kadının kendi tercihi olabilir. Bu özgür tercihin gerçekleşmesinin önündeki engelleri kaldırmak hepimizin görevidir. Dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi, Türkiye’de de eğitim seviyesiyle kadın istihdamı arasında doğru bir orantı var. Ancak, eğitim de kadın istihdamını artırmak için tek başına yeterli değil. Kültürel engellerin yanı sıra, ülkemizde kadın girişimcilerin karşı karşıya kaldığı engelleri kırmak için cesaret ve güç birliği gerekli. Kanun koyucular, hükümet, sivil örgütler, özel sektör, kamuoyu ve hepimize çok görev düşüyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: