Garipoğlu’ndan Adana’ya Anaokul

Adana’nın ilk pamuk tüccarlarından biri olan Kasım Garipoğlu, Adana’nın Ceyhan ilçesine 7 derslikli özel tip...

Adana’nın ilk pamuk tüccarlarından biri olan Kasım Garipoğlu, Adana’nın Ceyhan ilçesine 7 derslikli özel tip projeli anaokulu yaptıracak. 900 bin TL’ye mal olacak olan anaokuluna da Garipoğlu’nun eşi Nida Garipoğlu’nun adı verilecek.

Ceyhan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi’nde mülkiyeti Sakine Garipoğlu’na ait olan bin 711 metrekarelik bir alanda inşa edilecek anaokulu ile ilgili olarak resmi protokol de Kasım Garipoğlu ile Adana Valisi Hüseyin Avni Coş arasında imzalandı. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Coş, Kasım Garipoğlu’nun Adana’nın yetiştirmiş olduğu önemli hayırsever işadamlarından biri olduğuna dikkat çekerek, kendisinin birçok alanda olduğu gibi özellikle eğitim alanında öncü ve örnek bir rol üstlendiği yorumunda bulundu.

Reklam
Reklam

Coş, “Sayın Garipoğlu, bu ‘hayır zinciri’ne yeni bir halka eklemek için bir aradayız. Bin 711 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek olan 7 derslikli özel tip projeli anaokuluna, Garipoğlu’nun eşi Sakine Garipoğlu’nun adı verilecek. Bu projenin toplam maliyeti 900 bin TL. İnşaatın tamamlanmasının ardından anaokulu anahtar teslimi, saha tanzimi ve ihata duvarını yaptırılarak, kullanma hakkı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilecek. Sakine Garipoğlu Anaokulu’nda çocuklarımız en iyi eğitimi alıp, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın daha iyi yetişmelerine katkı sunulacaktır. Bu örnek davranışı nedeniyle Sayın Kasım Garipoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Tüm bunların yanında Ceyhan’da 100 kişi kapasiteli Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımını da Kasım Garipoğlu’nun üstlendiğini açıklayan Hüseyin Avni Coş, Ramazan ayı gibi mübarek bir ayda böylesine önemli yatırımların hayata geçirilmesinin, kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Bu yatırımların diğer hayırseverlere de örnek olması çağrısında bulunan Coş, eğitim alanındaki yatırımların devamını da beklediklerinin altını çizdi. Kasım Garipoğlu ise, böylesine önemli bir yatırımların hayata geçirilmesinin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığını, söz konusu yatırımların devamını da getirmek istediğini söyledi. Konuşmaların ardından Vali Coş ile Garipoğlu arasında resmi protokol imzalandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: