Garson, Hayrünnisa Gül kurbanı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Washington ziyareti sırasında eşi Hayrünnisa Gül'ün bakan eşleriyle birlikte Cafe Milano isimli restorana gittiğine dair haberler, restoranda çalışan Türk garson Kerem Çelik'i işinden etti. ABD'de yarım bıraktığı pilotluk eğitimini tamamlamak için garsonluk yaptığını söyleyen Çelik, "Dört ay daha garsonluk yaparak gerekli parayı temin etmeyi istiyordum" dedi.

Türk Büyükelçiliği, Gül ile ABD Başkanı George Bush'un bir araya geldiği 8 Ocak Salı günü Washington'un sosyetik restoranı Cafe Milano'yu arayarak Hayrünnisa Gül ve bakan eşleri için akşam yemeği rezervasyonu yaptırdı. Restoran yönetimi bu durum üzerine o günkü görevi öğle yemeğiyle sona eren Türk garson Kerem Çelik'ten Türk heyete de hizmet etmesini istedi. Akşam geç saatlerde restorana gelen heyete hizmet eden garson Kerem Çelik, yemekle ilgili haberlerin medyada yer alması üzerine restoran yönetimi tarafından çağrılarak işinden atıldı.

Reklam
Reklam

Basına sızdırmakla suçlandı Restoran yönetiminin kendisini çağırarak Türk Büyükelçiliği'nden üst düzey bir ismin bu konuda şikâyette bulunduğunu söylediğini belirten Çelik, "Masada ne yenildiği, hesabın ne kadar olduğu, ne kadar bahşiş ödendiği ve faturanın büyükelçiliğe gönderildiği bilgilerini sızdırmak" la suçlandığını söyledi.