Garsonluktan üniversite sıralarına

Mersin’de Lokanta salonunda garsonluk yaparak özel yetenek sınavına hazırlanan 20 yaşındaki Mustafa Demirkol,

Mersin’de Lokanta salonunda garsonluk yaparak özel yetenek sınavına hazırlanan 20 yaşındaki Mustafa Demirkol, Özel yetenek sınavına girerek Bülent Ecevit Üniversitesi tiyatro bölümüne yerleşti.

İstediği bölümü kazandığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Mustafa Demirkol, Ailesine yük olmamak için, garsonluk yaparak, ekmeğini kazanma ve aile bütçesine katkıda bulunmaya çalıştığını söyledi.

Demirkol, ‘‘Daha önce hiç tiyatro sahnesine çıkmamıştım. Ama tiyatro izlemeyi çok istiyordum. Elime geçen bir gazete haberinde, Altan Erkekli Sahnesi öğrencileri bir oyun sahneleyeceğini gördüm. Bende işyerinden izin alarak bu oyunu izlemeye gittim ve çok etkilendim. Ben de onlar gibi sahnede olmalıyım diyerek Altan erkekli Tiyatro Salonuna başvuruda bulundum ve istediğim okulu ve bölümü kazandım. Bu konuda bana büyük destek olan Mersin Altan Erkekli tiyatro salonuna ve hocalarıma çok teşekkür ederim’’ dedi.

Reklam
Reklam

Altan Erkekli Sahnesi genel sanat yönetmeni Mehmet Tekkanat ise, Öğrencileriyle bir kez daha gurur duyduğunu ifade ederek, ‘‘Ben bayrağı gençlere devrettim. Eminim ki; bu gençlerimiz de, ileride bu bayrağı daha da yükseklere çıkaracaktır" diye konuştu.

Mehmet KOÇAK / MERSİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: