GASKİ, tasarruf bilinci için eğitim seti hazırladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü, sosyal duyarlılık projelerine bir yenisini daha ekledi. GASKİ, proje...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü, sosyal duyarlılık projelerine bir yenisini daha ekledi. GASKİ, proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 180 ilköğretim okulunun öğrencilerine yönelik 'suyun önemi ve çevrenin korunması' konularının anlatıldığı eğitim setlerinin dağıtımına başladı.
GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, yaptığı açıklamada, Gaziantep genelinde hizmet alanlarına dahil olan ilköğretim okulları için hazırladıkları eğitim setlerinin dağıtımına başladıklarını duyurdu. Şu anda toplam 30 bin eğitim setinin 80 ilköğretim okulunun öğrenci sıralarına ulaştığını kaydeden Uslusoy, "Kalem kutusu, kalem, silgi ve cetvelden oluşan bu setin her birinin üzerine, suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini ve bizlere gelecek nesillerin bir emaneti olduğunu vurgulayan sloganlar ekledik. Böylece öğüt niteliğindeki bu sloganlar çocukların zihninde yer edip, kalıcı bir davranış biçimi kazanmalarına yardımcı olacak, geleceğin çevreye duyarlı yetişkinlerinin oluşmasına bir vesile teşkil edecektir. Bu çalışmamız bugün için değil, geleceğin sorumluluk sahibi bireyleri için yapılmış bir yatırımdır.” dedi.

Reklam
Reklam

2012 ÇOCUK TAKVİMİ GASKİ’DEN
Yine aynı proje kapsamında 4 bin adet ‘2012 Yılı Çocuk Takvimi’ bastırdıklarını belirten Uslusoy, “Su tasarrufu ve çevre koruma konularının yanı sıra temizlik, sağlıklı yaşam ve güzel davranış biçimlerinin kazanımı konularının yer aldığı takvimler toplam 180 ilköğretim okulu sınıflarının duvarlarında yerini aldı. 12 ay boyunca sınıfların duvarlarında yer alacak bu takvimin çocukların ilgisini çekmesi için eğlenceli çizgi karakterleri ekledik. Ayrıca geçtiğimiz iki yılda düzenlediğimiz yarışmalarda resim dalında dereceye giren çocuklarımızın yaptığı eserlere de bu takvimde yer vererek, onları bir kez daha ödüllendirdik.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz