GASKİ’de elektronik sistem dönemi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü, şehre içme suyu sağlayan hatların tümünü uzaktan kumandalı izleme...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü, şehre içme suyu sağlayan hatların tümünü uzaktan kumandalı izleme ve kontrol sistemine bağlayacak. Çalışma ile içme suyu arıtma tesislerindeki değişik ünitelere ait manuel kontrollü ve mekanik ömrünü tamamlamış olan 1200 milimetre çapındaki 3 ana vananın, İçme Suyu Şebekesi Ölçüm Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA)'ne uyumlu hale getirilmesi sağlanacak.
GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, yaptığı açıklamada, ünitelerin, SCADA'ya bağlanması ile hatlarda oluşabilecek arızalara müdahalenin hızlanacağını, tesis ünitelerindeki bakım onarım çalışmaları sırasında şehrin geneline yönelik su kesintisinin yaşanmayacağını dile getirdi.
SCADA sistemi ile 1,5 yıldan bu yana Gaziantep’e hizmet verdiklerini ifade eden Uslusoy, bu tarihten bu yana kentte su kesintisinde sıkıntı yaşamadıklarını belirtti. Hacıbaba’da bulunan içme suyu deposundaki giriş ve çıkış vanalarını manuelden elektronik sisteme alacaklarını açıklayan Uslusoy, “Yeni sistemimiz uzaktan kumandalı ve otomatik olacak. Bu sistemi gerçekleştirdikten sonra su kesintilerinde sıkıntı yaşamayacaklar. Vatandaşlarımızdan bir günlük bizi hoş görmelerini istiyoruz. 24 saat boyunca kentimizde 116 mahallede su kesintisi yapacağız. Gelecekte buna benzer sıkıntı çekmemek ve teknolojinin gereği bunu yapmak durumundayız.” diye konuştu.
Fahrettin Uslusoy, “Şehitkâmil ve Şahinbey ilçelerindeki mahallelere 24 saat sağlıklı ve standartlara uygun kalitede içme suyu temini sağlayan ve içme suyu arıtma tesislerindeki değişik ünitelere ait 3 ana vananın yenileriyle değişimi çalışması nedeniyle bu ilçelerimize bağlı mahallelere su verilmeyecek.” şeklinde konuştu.
Kayıp kaçakta önemli bir tasarruf sağladıklarını işaret eden Uslusoy, “SCADA’ya harcadığımız para takriben 10 milyon liraydı. Bu sistemin devreye girmesiyle bizim su kaybın elde ettiğimiz tasarruf 9 milyon lira oldu. Yani harcadığımız ücreti amorti ettik. Biz göreve geldiğimiz dönemde yüzde 70’lerde olan kayıp kaçağı bugün itibariyle yüzde 40’ların altına indirdik. Merkezden yapacağımız kontroller ve elektronik sistem ile kayıp kaçakta yüzde 1 ve 2 oranında daha tasarruf sağlayacağımız düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

BAZI MAHALLELERDE 1 GÜNLÜK SU KESİNTİSİ YAPILACAK
Öte yandan 25 Ekim Salı günü saat 24.00’dan 26 Ekim 2011 Çarşamba günü saat 24.00’a kadar yapılacak su kesintisinden Şahinbey ilçesinde mahalleler şunlar : "Alaybey, Alleben, Alibaba, Akyol, Atıksu Arıtma Tesisi, Aydınbaba, Barak, Barış, Beyazlar, Bahçelievler, Bekirbey, Bey, Beydilli, Bostancı, Boyacı, Bozoklar, Cabi, Cemal Gürsel, Çamlıca, Delbes, Düğmeci, Etiler, Et Balık Kurumu, Eyüpoğlu, Gündoğdu, Gümüştekin, İnönü, İsmetpaşa, Karayılan, Kanalıcı, Karagöz, Kepenek, Kılınçoğlu, Konak, Kocaoğlan, Kolejtepe, Kozanlı, Kozluca, Kurtuluş, Merkez İtfaiye, Nuripazarbaşı, Ocaklar, Oğuzlar, Perilikaya, Orduevi, Ordu Caddesi, Özdemirbey, Sakarya, Saçaklı, Savcılı, Seferpaşa, Serinevler, Sultan Selim, Şahinbey, Şekeroğlu, Şahveli, Şenyurt, Üçoklar, Ünaldı, Yavuzlar, Yazıcık, 25 Aralık, Tepebaşı, Tişlaki, Türkmenler, Türktepe, Suyabatmaz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz