Gasp mağdurları paraları paylaşamadı

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Büyükçekmece'de, polisle girdikleri silahlı çatışmada öldürülen 2 gaspçının evinde bulunan 30 bin YTL gasp mağdurları tarafından paylaşılamadı.

Deniz Demir ve Mehmet Çakır tarafından çeşitli tarihlerde gasp edilen 4 mağdur, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı Nazmi Okumuş'a dilekçe vererek evde bulunan paranın kendilerine verilmesini istedi. Savcılık ise adli emanete alınan 30 bin YTL'nin hangi mağdurdan gasp edildiği kesin olarak tespit edilemediği için bu talepleri reddetti. İstanbul polisini uzun süre peşinden koşturan Beylikdüzü'ndeki bir villada polisle girdikleri çatışma soncunda ölü ele geçirilen Deniz Demir ve çetesi tarafından gasp edilen mağdurlar savcılığa dilekçe verdi. 2006'nın Ocak ve Nisan ayları arasında gasp edilen 4 mağdur Demir'in evindeki 30 bin YTL'nin kendi paraları olduğunu iddia ederek kendilerine verilmesini istedi.

Reklam
Reklam

3 Şubat'ta 20 bin Euro'su gasp edilen Taner Kılıçkaya, 24 Şubat'ta 50 bin YTL'si gasp edilen Adnan Özpelit ve Olgun Doğruyol ve 5 Nisan'da 60 bin YTL'si gasp edilen Tuncay Candan savcılığa dilekçe vererek 30 bin YTL'yi istedi. Talep dilekçelerini inceleyen savcılık önce paranın 4 mağdura 7bin 500 YTL olarak paylaştırılmasını teklif etti. Fakat mağdurlar savcılığın bu talebini kabul etmeyince adli emanete alınan para hiç kimseye verilmedi. Yapılacak inceleme sonucunda paranın kime ait olduğu tespit edilerek iade edilecek. Hukuk teamüllerine göre böyle bir durumda paranın en son gasp edilen mağdura ait olduğu kabul ediliyor.