Gasp sanığına şok ceza

SAMSUN (İHA) - Samsun'da bıçak zoruyla 3 genç kızın çantasını gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan ve kızlardan biriyle yine bıçak zoruyla fiili livataya kalkışıp oral seks yaptığı iddia edilen genç, 49 yıl 8 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, yaklaşık 5 ay önce meydana geldi. Hikmet Kuzubaş (25), bayan iç çamaşırı satan işyerine giderek burada tezgahtar olarak çalışan D.K.'yi (26) bıçak zoruyla fiili livataya kalkıştığı ve oral seks yaptığı, kasadan 120 milyon lira para ile bir eşofman takımı ve genç kızın çantasını gasp edip kaçtığı, 15 yaşındaki S.S. adlı kızın boğazına bıçak dayayarak içinde 16 milyon lira para ve cep telefonu bulunan çantayı gasp ettiği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ö.T.'yi (24) bıçakla sırtından yaralayıp içinde 16 milyon lira para, kimlik kartları ve cep telefonu bulunan çantasını gasp ettiği iddiasıyla tutuklandı. Kızlardan gasp ettiği cep telefonları ve çantalarla birlikte yakalandığı iddia edilen Kuzubaş'ın bugün yargılanması sona erdi.

Reklam
Reklam

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Hikmet Kuzubaş, suçunu itiraf etti. Kuzubaş, olaydan dolayı pişman olduğunu belirterek, "İşsiz ve parasızdım. Birilerinden rızalı veya rızasız paraya ihtiyacım vardı. Cadde üzerinde dolaşırken bayan iç çamaşırı dükkanı dikkatimi çekti. Müşteri gibi içeri girdim. Tezgahtar olarak çalışan D.K. adlı kıza, 'kız arkadaşıma çamaşır bakacağım' dedim. Bana birkaç giysi gösterdi. Beğenmedim. Amacım onu oyalamaktı. Sonra bıçağı boğazına dayayıp kendisiyle cinsel ilişkiye girmek istedim. Bana yalvardı. Sonra fiili livatada bulunmak istedim. Daha sonra kendisine acıdım. Bu kez bıçak zoruyla iki kez oral seks yaptım. Kasada bulunan 120 milyon lira para, çantasını ve bir adet eşofman takımını alıp kaçtım. Daha sonraki günlerde de diğer bayanların çantalarını bıçak zoruyla alıp kaçtım" dedi.

Mahkeme heyeti, delillerin toplanması üzerine kararı açıkladı. Hikmet Kuzubaş, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 497/1. maddesi gereği 3 genç kızın çantasını gasp ettiği için 45 yıl, kızlardan D.K.'ye tecavüze kalkıştığı için de 4 yıl 8 ay ağır hapis cezası olmak üzere toplam 49 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, TCK'da 36 yıldan fazla hapis cezası verilemediğinden cezası 36 yıl olarak kararlaştırıldı. Hikmet Kuzubaş'ın duruşma salonundan çıkarıldığı bir sırada göz göze gelen D.K., olay anını hatırlayarak üzüntüsünden gözyaşı döktü.

Reklam
Reklam