Gasp ve cinsel saldırıya 16 yıl 6 ay hapis

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de, takip ettiği üniversite öğrencisi 2 kızdan birinin başına penseyle vurup gaspa teşebbüs ettiği ve cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen sanığa toplam 16 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında tutuklu sanık Levent Gün (28), bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşmada, sanığın avukatı Önder Can da hazır bulundu. Sanık Levent Gün, suçlamayı reddederek, "Olayda bıçak kullanmadım. Cinsel saldırıda da bulunmadım. Sadece değerli eşyalarını istedim ama almadım" dedi. Sanık avukatı Önder Can, 2 sayfalık savunma dilekçesini mahkeme heyetine sundu.

Reklam
Reklam

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Levent Gün'ü, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi Nurcan Karaca'ya karşı "geceleyin silahla yağmaya teşebbüs" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca sanığa, Nurcan Karaca'ya silahla cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanık Levent Gün, aynı fakültede okuyan diğer mağdure Nurcan Yaşar'a silahla cinsel saldırıda bulunduğu için de 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Yaklaşık 3.5 ay önce Tunalı Mahallesi Pehlivanlar Sokağı'nda meydana gelen olayda, kafasına penseyle vurulan Nurcan Karaca (20) yaralanmış, Karaca ve arkadaşı Nuran Yaşar'ın (21) şikayeti üzerine polislerin yakaladığı sanık Levent Gün, "yağmaya teşebbüs ve cinsel saldırı" suçlarından tutuklanmıştı.