Gaspçıları telefonun seri nosu ele verdi

BURSA (İHA) - Bursa'da, bir bayanı iş çıkışı bıçakla yaraladıktan sonra cep telefonunu gasp eden 2 şahıs, polis tarafından yakalandı. Gaspçılara, bayandan bıçak zoruyla alarak telefoncuya sattıkları cep telefonunun seri numarasından (IMEI) yola çıkarak ulaşan polis ekipleri, zanlıları yakalayarak gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 1 ay önce meydana gelen olayda, Arabayatağı Mahallesi mezarlığı yanında iş çıkışı evine gitmek isteyen Gönül Şahinbaş'ın (22) yolunu kesen 2 kişi, genç kızı bıçakla yaraladıktan sonra cep telefonunu alarak kayıplara karıştı. Korkuya kapılan genç kız ise, durumu çevredeki vatandaşların da yardımıyla polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından, genç kızın verdiği eşkaller üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, olaydan yaklaşık 1 ay sonra, genç kızın seri numarası (IMEI) belli olan cep telefonunun Santral Garaj'da bir telefoncuda olduğunu tespit etti. Çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, cep telefonunu sattıkları tespit edilen S.Ç. (16) ve İ.K.'yı (15) evlerinde gözaltına aldı. İnşaatlarda çalıştıklarını söyleyen ve haklarında daha önceden hırsızlık suçlarından işlem yapılan zanlılar gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Zanlıların emniyetteki ifadelerinde, olay günü uyuşturucu hap kullandıklarını, yolda cep telefonuyla konuşan bir bayan görünce koşarak bayanın elindeki cep telefonunu alıp kaçtıklarını söyledikleri öğrenildi.