Gastroenteroloji Kongresi'nde Obezite Ve Tedavi Yöntemleri Ele Alınıyor

Refah seviyesi yüksek batı ülkelerinde sık görülen obezite, artık dünyanın dört bir yanında önemli sağlık...

Refah seviyesi yüksek batı ülkelerinde sık görülen obezite, artık dünyanın dört bir yanında önemli sağlık problemi haline geldi. Yağlı karaciğer kanserine kadar çeşitli hastalıkları tetikleyen hastalığın sebepleri ve tedavi yöntemleri 29.Ulusal Gastroenteroloji kongresinde ele alınıyor.

Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından 20-24 Kasım tarihleri arasında Antalya Susesi Otel’de gerçekleştirilen kongrede dernek başkanı Dr.Nurdan Tözün, derneğin 2. Başkanı, Dr.Ömer Özütemiz ve kongre başkanı Dr.Sait Bağcı konuşmacı olarak katılıyor.

Reklam
Reklam

Sindirim sistemi hastalıklarıyla ilgilenen bilim dalı olarak bilinen gastroenteroloji kongresinde obezitenin oluşturduğu rahatsızlık ve hastalıklar ile tedavi yöntemleri tartışılıyor. Konuyla ilgili dernek tarafından yapılan açıklamaya göre bu rahatsızlıkların başında karaciğer yağlanması geliyor. Tedavisi de yine öncelikle obezitenin ortadan kaldırılmasına bağlı. Uzmanlar en etkili yöntemin yaşam tarzının düzenlenmesi olup, dengeli ve az kalorili beslenme ile egzersiz, olarak tanımlıyor. Bu yöntemlerin yetersiz kalması durumunda cerrahi tedavi yapılıyor.

Obezitenin reflü ve kansere de yol açtığı belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Toplumumuzda da ciddi bir sağlık problemi olmaya devam eden bu hastalık, obez olmayanlarda da sık görülen bir rahatsızlık. Obezitenin ortadan kaldırılması bu hastalığın önlenmesi ve tedavisinde etkili olurken, yaşam tarzı ve tıbbi tedavi de önemli bir yer tutuyor. Bazı kanser türleri obez olmayanlara göre daha fazla. Gastrointestinal sistemle ilgili olarak, kolon (kalın bağırsak) kanseri görülme oranının bu kişilerde daha yüksek olduğu son yapılan çalışmalarda ortaya konuldu.”

Reklam
Reklam

Her yıl gelenek halini alan kongrede yurt dışından 20, yurt içinden de 200’e yakın konuşmacı bilgi ve deneyimini katılımcılarla paylaşıyor. Kongre kapsamında yapılan kurslarda ise en yeni endoskopik teknikler ile baş edilmesi güç hastalıklarda uygulanacak tedavi yöntemleri tartışılıyor. Ayrıca genç hekimlere de ultrasonografi kursu veriliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: