GATAB'dan Kemer Turizmine Yönelik Çalışmalar

Güney Antalya Turizm Altyapı Birliği (GATAB), bölgenin tanıtım misyonu çevresinde turizme yönelik yeni çalışmaların yapılması konusunda hazırlıklara başladı.

Güney Antalya Turizm Altyapı Birliği (GATAB), bölgenin tanıtım misyonu çevresinde turizme yönelik yeni çalışmaların yapılması konusunda hazırlıklara başladı.

GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, yaptığı açıklamada, her fırsatta ve ortamda Kemer'in turizm geleceğine katkı sağlayamaya hazır olduğunu, bölge turizmine katkı sağlayacak, sezonu uzatmaya yönelik önemli projeleri gerçekleştirmek için GATAB öncülüğünde önemli projelere imza atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Bölgenin turizm kazanımlarına katkı sağlaması adına turizmcilerin talep ve istekleri doğrultusunda Kemer'e deniz yüzeyi temizleme teknesi alınması, turizm bilgi ofislerinin açılması, Çamyuva-Kiriş arasına asma köprü yapılması, turistlere yönelik merkezi noktalara çeşme ve tuvalet yapılması hususunda çalışmaları tamamladıklarını anlatan Üras, Kemer ve bölgesinin turizm marka değerini daha da üst sıralara çıkarmayı amaçladıklarını, sezonu uzatmak ve turizm altyapısına katkı sağlaması amacıyla beklenti ve talepler doğrultusunda çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Reklam
Reklam

Üras, özellikle yoğun sezonda koordineli bir şekilde kıyıdan alınamayacak denizin yüzeyinde kalan kirliliği gidermeye yarayacak deniz yüzeyi temizleme teknelerinin, denizin yüzeyindeki atıkların bertaraftı konusunda büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Bu tekneler İstanbul başta olmak üzere önemli turizm merkezlerinde kullanılıyor. Turistlerin özellikle çarşı içinde sağlam iletişim kurmaları amacıyla 'tourism ınformation office', yani turizm danışma ofislerinin mutlaka sezona yetiştirilmesi gerekiyor. Turizmciler başta olmak üzere çevre esnafı ve turistlerin büyük bir istekle bekledikleri Çamyuva-Kiriş arası asma köprü yapımı da GATAB'ın gündeminde. Bu köprü artık turizm için ciddi bir ihtiyaç haline dönüştü. Kaçınılmaz ve gerekli bir istekti. Asma köprü hem ihtiyaca cevap verecek hem de bölgeye ayrı bir değer katacak."

Üras, turizmcilerin fikirleri, önerilerinin kendileri için çok önemli olduğunu, onların önerileri kendilerine yön verdiğini dile getirerek, "Onların belirlediği bu konular bölge turizminin geleceği adına yol haritamız olacak. Turizm bölgenin en büyük ekonomik gücü, bu nedenle turizmcilerin isteklerini,kararları değerlendirip en kısada gerçekleştirmek ve Kemer'in turizm marka değerini üst sıralara taşımanın gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz