GATAB'dan Kemer'deki Eğlence Mekanlarına Çöp Ayrıştırma Eğitimi

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), Kemer'deki eğlence mekanları çalışanlarına "Kaynağında Ambalaj Atıklarının Ayrıştırılması ve Toplanması" eğitimi

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), Kemer'deki eğlence mekanları çalışanlarına "Kaynağında Ambalaj Atıklarının Ayrıştırılması ve Toplanması" eğitimi verdi.

GATAB, çevre bilincinin yerleşmesi, her atığın çöp olmadığını anlatmak, geri dönüşüm atıklarının çevreye zarar vermesini önlemek ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla hizmet bölgesinde ambalaj atıklarının ayrıştırılarak toplama çalışmaları başlattı.

Bu kapsamda Kemer'deki eğlence mekanları çalışanlarına "Kaynağında Ambalaj Atıklarının Ayrıştırılması ve Toplanması" konulu eğitim verildi.

Reklam
Reklam

GATAB Başkanı Yusuf Üras, Kemer ve çevresine yönelik altyapı ve tanıtım çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Halk sağlığının korunması adına çeşitli projeler yürüttüklerini ifade eden Üras, "Çöp ayrıştırma ve geri dönüşüm projeleri kapsamında cam şişe, plastik, kağıt ve çeşitli kimyasal atıklar kompost tesisinde ayrıştırılıyor. Çevre bilincinin günün her anında uygulanması gerekiyor" dedi.

Turizm sezonunun başlamasıyla Kemer'deki eğlence mekanlarının ciddi atık potansiyeline sahip olduklarını kaydeden Üras, "Bunların nasıl ayrıştırılıp sınıflandırılması gerektiği konusunda çalışanlara eğitim verildi. Çalışanlar hizmet verdikleri sırada öğrendikleri bu bilgileri uygulayarak kaynağında ayrım yapmış olacaklar" diye konuştu.

GATAB yetkilileri yaklaşık 300 çalışana cam, plastik, kağıt atıkların nasıl ayrıştırılması ve sınıflandırılması konusunda teknik bilgiler verdi.

Muhabir: Şamil Kahveci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: