Gaün Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencileri “daha İyi Bir Dünya” İçin Kenetlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından “Daha İyi Bir Dünya İçin...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından “Daha İyi Bir Dünya İçin Endüstri Mühendisliği” temasıyla bir “Tanışma Toplantısı” düzenlendi.

GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, GAÜN Rektör Yardımcısı ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkay Dereli’nin yanı sıra, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Toplantıda konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkay Dereli, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün bugünlere gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür ederek, “Daha iyi bir dünya için endüstri mühendislerinin çok önemli bir rol oynayacağını biliyoruz. Dünya’nın değişime, yenilikçiliğe ve teknoloji geliştirmeye odaklandığı bir zamanda, Endüstri Mühendisliği bu gelişmelerden kendini soyutlayamaz. Geleceğin vizyonunu ortaya koymak adına, endüstri mühendisliğinin mutlaka teknoloji yönetimi üzerine odaklanması gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

GAÜN-TV koordinatörü ve GAÜN Meslek Yüksek Okulu (MYO) Öğretim Görevlisi Koray Ersoy, katılımcı öğrencilere yönelik olarak yapmış olduğu konuşmasında başarmak için “hayal etmenin” önemine vurgu yaptı. Kendisini bir “hayal gücü mühendisi” olarak konumlandıran Koray Ersoy, “Dürüstlükten ödün vermeden çalışmalıyız, hedefimiz dünyayı değiştirmek olmalı, hedefimiz diploma değil, daha iyi daha yaşanabilir bir dünya olmalı, çünkü hakikaten buna ihtiyacı olanlar var” diye konuştu.

GAÜN’ün üreten ve yenilikçi bir üniversite olduğunu belirten GAÜN TARGET Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) A.Ş.’de koordinatör olarak çalışmakta olan Endüstri Mühendisi Ekrem Tekin, “GAÜN Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün mezunu olarak sizlerle konuşmak beni heyecanlandırıyor. Kendi üniversitemde ve Teknoloji Transfer Ofisi’nde Endüstri Mühendisliği’nin ‘teknoloji’ alanında ve konusunda neler yapabileceğini göstermek adına müthiş bir fırsat bulduğum için burada çalıştığım için çok mutluyum. TARGET Teknoloji Transfer Ofisi yeni kurulmuş bir ofis. Bu ofis aracılığıyla projelerinizi daha rahat çıkartıp, girişim fikirlerinize fon bulabileceksiniz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantıya, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak da video konferans ile katıldı ve Oda olarak tüm endüstri mühendislerinin ve endüstri mühendisliği öğrencilerinin daima yanında olduklarını belirtti. Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin birbirlerini tanıyıp, daha iyi iletişim kurmaları amacıyla düzenlenen etkinlikte, öğrencilere bölüm ile ilgili eğlenceli sorular sorularak çeşitli hediyeler dağıtıldı. Kısa video gösterimleri ve yapılan röportajlar ile birbirinden güzel dakikalar yaşayan öğrenciler unutulmayacak bir gün geçirdiler. Etkinlik düzenlenen mütevazı bir kokteyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: