Gaün Öğrencileri Kütüphane Standardı Çalışmalarına Katıldı

Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri içerisinde yer alan ve yöneticiliğini Öğr. Gör. Mehmet Atılgan’ın yaptığı...

Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri içerisinde yer alan ve yöneticiliğini Öğr. Gör. Mehmet Atılgan’ın yaptığı “Gaziantep İli Nizip İlçesi Sekili Belediyesi Stj. Dr. Ahmet Özaslan Kütüphanesinin Kütüphane Standartları Çerçevesinde Düzenlenmesi” projesi kapsamında çalışmalar için kütüphane ziyaret edildi.

Proje Yöneticisi Öğr. Gör. Mehmet Atılgan, Türk Kütüphaneciler Derneği Gaziantep Şubesi üyeleri ve öğrenciler ile birlikte kütüphanedeki kitapların bir kısmına kütüphane kaşesi ve mühürü yaparak tasnif numarası verdiklerini söyledi. Atılgan, “Sekili Belediyesi Stj. Dr. Ahmet Özaslan kütüphanesinin kütüphane standartları çerçevesinde düzenlenmesi sonucunda Sekili İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve Sekili halkının kitap okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığı kazanımlarının aktif hale getirilmesi amacıyla yapılan projenin ilk adımı atıldı. Projemiz amacına ulaştığında, Sekili Belediyesi sınırları içerisinde yaşayanların kitap okuma ve kütüphane kullanma düzeylerinin yükselmesi sağlanacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

İşlem gören kitapların etiketleme ve etiket koruma bantlarını yapıştırdıklarını söyleyen Atılgan, kütüphanedeki bilgisayara Yordam Kütüphane Otomasyon Programını yükleyerek kitapların bibliyografik bilgilerinin bilgisayar ortamına aktarılmasına yardımcı olduklarını belirtti. Atılgan, “Sekili Belediyesi Stj. Dr. Ahmet Özaslan Kütüphanesinin hizmetlerinden yararlanan okuyucuların hayata bakış açılarının değişmesi ile hem günlük hayatta hem de çalışma hayatlarında bilimsel ve teknolojik bilgileri kullanarak bilimin son verilerini kullanmaları hedeflenmektedir. Türk Kütüphaneciler Derneği Gaziantep Şubesi üyeleri ve öğrencilerin önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmalarla kütüphanedeki standartlaşma sağlanmış olacaktır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: