Gaün’de ‘cumhuriyet Şöleni’ Düzenlendi

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğüne bağlı öğrenci toplulukları...

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğüne bağlı öğrenci toplulukları tarafından ‘Cumhuriyet Şöleni’ düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen şölene, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

Cumhuriyet şöleninin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, “Birinci Dünya Savaşından çıkmış, yorgun bir millet onuruyla savaş vermesine rağmen yenik kabul edilmiş bir millet. Onurundan bir şey kaybetmeden geleceğe umutla bakan bir millet, 19 Mayıs’ta Samsun hareketiyle başladıktan sonra 1923’de 29 Ekim gününde Cumhuriyetle taçlandırılmış bir millet var. Her ne yapıldıysa bu millet tarih sahnesinden silinemedi. Kendi onuruyla kendi bildikleriyle inancıyla ve azmiyle tarih sahnesinden silinemeyeceğini ve geleceğin her zaman parlayan bir millet olacağını ispatladı” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

89 yıl içerisinde milletimizin ciddi gelişmeler kaydettiğini belirten Prof. Dr. Gür, “Cumhuriyet, Atatürk’ün tabiriyle Türk Milletinin tabiatına ve adetlerine en uygun yönetim şeklidir diyerek bizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için hedefe yönelmiştir. Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları gereğini yaptılar. Bize bir Cumhuriyet bıraktılar. Ülkemiz gerek bölgesinde gerek dünyada sözü dinlenen bir konumda. Onlar bize bu mirası bırakırken bizden bu mirasa sahip çıkmamızı istediler. Bizler sizlerden umutluyuz” ifadesinde bulundu.

Prof. Dr. Gür, milletin geçmişinde din, dil, ırk, mezhep hiçbir ayrım yapmadan mücadele verdiğini belirterek, “Bundan sonra da mücadelesi devam edecektir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızın kutlu olmasını, aynı zamanda şenlik içerisinde geçmesini bir sonraki bayramı özlemle beklemenizi diliyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının sonrasında Halk Oyunları Topluluğu tarafından Gaziantep ve Trabzon yörelerine ait halk oyunu gösterisi sunulurken, Doğa ve Macera Sporları Topluluğu iniş gösterisi büyük beğeni topladı. Müzik Topluluğunun birbirinden güzel şarkılardan oluşan halk müziği ve Türk pop rock konseri konuklara eğlenceli dakikalar yaşatırken, Dans Topluluğunun farklı figürlerden oluşan dans gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: