Gaün’de “din Görevlisi Profili” Konulu Konferans

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut, “Din vazgeçilmez ilahi bir müessesedir. Ferdin, ailenin, toplumun ve bütün...

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut, “Din vazgeçilmez ilahi bir müessesedir. Ferdin, ailenin, toplumun ve bütün insanlık camiasının dine ihtiyacı vardır" dedi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından 75. Yıl Merkezi Derslikte düzenlenen “Din Görevlisi Profili” konulu konferansta konuşan aziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut, “Din bir realitedir. Din vazgeçilmez ilahi bir müessesedir. Ferdin, ailenin, toplumun ve bütün insanlık camiasının dine ihtiyacı vardır" dedi.

Dinin Gönül dünyasının çoraklığını giderecek manevi bir şifa veya ilahi gıda, çöle inan nur olduğunu söyleyen Bulut şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Gönüllerin, insanların dine olan ihtiyacı ekmek, su ve gıdadan daha önce gelir. İnsanın suya ve oksijene ihtiyacı olduğu kadar Allah’a inanmaya, dine bağlanmaya ve kutsala değer vermeye ihtiyacı vardır. Bugünkü çağdaş toplumumuzun da en önemli sancısı buradan kaynaklanıyor. Din insanlar için nasıl bir realite, vazgeçilmez bir müessese ise fiziğini vitaminlerle doyurduğumuz insanımızın veya neslimizin ruhunu nasıl maneviyata dine ihtiyacı varsa aynı şekilde bu dini insanımıza sunmakta aynı derecede hayatiyet arz eden önemli bir görevdir.”

İl Müftüsü Ahmet Bulut, insanlara yüce değerlerimizi sunma hizmetinin toplum hayatında hatta devlet görevlerinde hayatiyet arz eden önemli bir görev olduğuna dikkat çekti. Bulut, “Her insanın rahmani ziyafet sofralarından yararlanmaya dinin cazibe gücünden istifade etmeye gönüller için cazibe merkezi sayılan Yüce Yaratana ve kutsala sığınmaya insanoğlunun ihtiyacı olduğu gibi bunu insanlara sunmakta önemlidir” diye konuştu.

GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar ise, “Yeni bir fakülteyiz ve daha işin başındayız. Çok şükür geniş istihdam alanlarımız var. Bu alanlar içersinde diyanetimizin ayrı bir yeri var. Biz diyanet personeli olmasak bile diyanetten kopamayız. Diyanetle hem gönül bağımız hem de hareket stratejimizi belirleme açısından devamlı sürmesi gereken bir bağımız var” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: