GAÜN'de Panel

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı(GAİF) etkinlikleri kapsamında, "Üniversite, İş-Kur ve Sanayi İşbirliği Perspektifinde" adlı panel düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı(GAİF) etkinlikleri kapsamında, "Üniversite, İş-Kur ve Sanayi İşbirliği Perspektifinde" adlı panel düzenlendi.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamada, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenin panelin moderatörlüğünü GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAÜN Rektörü Yavuz, üniversitelerin insan yetiştiren ve bilgi üreten yerler olduğuna dikkati çekti. Üniversitelerin nitelikli insan yetiştirme konusunda bir özellik ve duruş sergilemesi gerektiğine işaret eden Yavuz, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Nitelikli insanın iş dünyasında istihdamı daha kolay olur. Nitelikli insanı yetiştirme konusunda üniversitelerin ciddi bir gayret göstermesi lazım. Gaziantep'teki üniversiteler bu gayretle çalışıyor. Şehrimize, bölgemize ve ülkemize nitelikli insan gücü yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Üniversitelerin aynı zamanda bilgiyi üreten ve paylaşan yerlerdir. Ar-ge ve ür-ge dediğimiz bazı kavramların sahanın içerisine girmemesi halinde yarıştan koparız."

Panelde ayrıca, Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan "Türkiye'de İktisadi Büyüme ve İstihdam İlişkisi", İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bilgin "Türkiye'de İşsizlik ve İstihdam Politikaları", TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu "Bölgesel Kalkınma ve İstihdam" ve Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu da "Bir Sanayicinin Üniversitedeki Başarı Öyküsü" konulu konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Adem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: