Gaydalı'dan "şemdinli" yorumu

ANKARA (İHA) - Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Edip Safter Gaydalı, Şemdinli olayını değerlendirerek, "Ortada trajikomik bir durum var. Devleti zaafa uğratacak hareket içinde olmak kimseye yarar sağlamaz" dedi.

Gaydalı, parlamentoda bugün düzenlediği basın toplantısında, Şemdinli olayıyla ilgili sorulara karşılık, Meclis'te bu konuda bir araştırma komisyonunun kurulmasının Anayasa'ya aykırı olduğunun söylendiğini belirtti. Gaydalı, bunu söyleyenin de Adalet Bakanı Cemil Çiçek olduğuna dikkat çekerek, "Bu komisyon hala çalışıyor. Bu komisyonun raporu TBMM'ye sunulmamış, ancak resmi bir yazıya yanıt veriliyor. Böyle bir yetkisi var mıdır? Milletvekillerinin bundan habersiz olduğu ne kadar doğrudur. Trajikomik bir durum var. Devleti zaafa uğratacak hareketler içinde olmak kimseye yarar sağlamaz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gaydalı, Van'da meydana gelen patlamayla ilgili soruya ise, "Güvenlik olmadan demokrasiyi yaşatmak mümkün değil" karşılığını verdi. Gaydalı toplantıda, AK Parti iktidara geldiğinden beri memur ücretlerinin reel olarak yüzde 8.1 oranında gerilediğini belirterek, "AK Parti zihniyeti önce insanları perişan edip yatağa düşürüyor, sonra da aspirin verip bu aspirin için takdir bekliyor. Memurlara denge tazminatı verilmesi hususunda da AK Parti'nin yaptığı budur" diye konuştu.
Gaydalı, açıklamalarında "hükümetin elinde tuttuğu kepçenin nedense hep fakirin kabından alıp zenginin kazanına aktardığını" da öne sürdü.