GAYEDER, Genç Tasarımcılara Avrupa'da Eğitim Imkanı Sunuyor

Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin (GAYEDER) ‘Bilgisayar destekli tasarımın projesi Solıdworks’ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik...

Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin (GAYEDER) ‘Bilgisayar destekli tasarımın projesi Solıdworks’ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi. Derneğin proje sorumlusu Fevzi Gümüş, projeden bu güne kadar 32 katılımcının faydalandığını söyledi.

Fevzi Gümüş, ‘Bilgisayar Destekli Tasarımın Projesi Solıdworks’ projesinden Konya’daki çeşitli teknik ve endüstri meslek liselerinin makine ve metal teknolojisi alanlarında mezun olmuş 32 katılımcının faydalandığını anlattı. 2 engelli katılımcının da projeden faydalandığına değinen Gümüş, “Katılımcılarımız proje çerçevesinde bir aylığına Almanya’nın Augsburg şehrine götürüldü. Projemizin bütçesi 68 bin 832 Eurodur. Projemizle katılımcılara günümüz işletmelerinde en çok kullanılan Bilgisayar Destekli Tasarım SOLIDWORKS programının mesleki alanlarına uygun olarak öğretilmesi hedeflendi. Ürünlerin tasarım süreçlerinin gözlemlenmesi ile teorik bilgilerinin uygulamadaki karşılıklarının kavranmasını sağlamak, katılımcıların tasarım kabiliyetlerini geliştirilerek, istihdam edilebilirliklerini artırmak amaçlandı” dedi.

Reklam
Reklam

Katılımcıların proje faaliyetleri sonunda Avrupa düzeyinde işletmelerde yapılan uygulamaları görme imkanı bulduğunu anlatan Fevzi Gümüş, daha sonra şunları söyledi: “Katılımcılarımız bilgisayar destekli tasarım programlarının nasıl kullanıldığını uygulayarak görme ve teorik bilgilerinin uygulamadaki karşılıklarını kavrama imkanı bulmuştur. 4 haftalık süre boyunca birçok eğitim ve uygulama faaliyetine katılan katılımcılarımız, teknik gezi gözlem ve inceleme faaliyetlerinde bulunmuştur.”

Katılımcılarımız proje kapsamında yapılan faaliyetler çerçevesinde Almanca dil kursu ve pratik uygulamalar ile yabancı dil becerilerini geliştirdiğini aktaran Gümüş, “Katılımcılar farklı kurumlardan projeye dahil olduklarından birlikte çalışabilme becerisi, özgüven duyma, sorunları çözebilme ve sorumluluk alma gibi davranışsal becerilerini geliştirme imkanı yakalamıştır. Proje faaliyetleri çerçevesinde Münih bölgesinde faaliyet gösteren büyük fabrikalara teknik geziler düzenlenmiş katılımcılarımız uygulamaları yerinde görme imkânına sahip olmuştur. Augsburg Üniversitesi, Mesleki Yönlendirme Kurumu ve Alman Teknoloji Müzesi gibi kurumlara da ziyaretler yapılmış projenin katılımcılar açısından verimli şekilde yürütülmesi sağlanmıştır. Katılımcılarımız farklı kültürlerin yaşandığı ortamlarda yaşayabilme becerileri edinerek hem Almanya’nın kültürünü tanıma hem de kendi kültürümüzü tanıtma imkanı yakalamıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: