Gaz kesintisi sanayiyi etkiledi

ÇANAKKALE (İHA) - Yoğun kar yağışı ve fırtınanın ardından doğalgaz kesintilerinin ortaya çıkması, Çanakkale'de bulunan bazı sanayi kuruluşlarını olumsuz yönde etkiledi.

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde bulunan ve doğalgazla üretimini sürdüren Kale Grubu'na ait tesislerde, doğalgaz kesintisinin ardından üretim yıllar sonra ilk kez durdu. Edinilen bilgiye göre, fabrikada yer alan fırınların doğalgaz kesintisinin ardından ısıtılamaması sebebiyle üretim tamamen dururken, üretimin ancak doğalgazın yeniden verilmesiyle başlayacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Bu arada, doğalgazla elektrik üretimi yapan AKÇANSA'da da elektrik üretiminin durduğu öğrenildi. Çanakkale'de Dardanel firmasının da 3 günden bu yana yoğun kış şartları sebebiyle üretim yapamadığını belirten Dardanel Önentaş Gıda Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, doğalgaz kesintisi sebebiyle yaşanacak sıkıntının önüne geçebilmek için ne gibi tedbir alacaklarını düşündüklerini belirtti.

Diğer yandan, doğalgaz sıkıntısının yaşandığı Türkiye'de bu sorunun ortadan kaldırılmasına çalışılırken, 3 günden bu yana Çanakkale Boğazı girişinde fırtına ve yoğun kar yağışının dinmesini bekleyen Cezayir bayraklı "Bachir Chihani" isimli doğalgaz tankeri ise boğazın yeniden trafiğe açılmasının ardından Marmara Ereğlisi'ne gitmek üzere geçiş yaptı. Sabah erken saatlerde geçiş yapan 80 bin 654 gros tonluk Cezayir bayraklı "Bachir Chihani" isimli doğalgaz tankerinin 80 bin metrik ton doğalgaz taşıdığı öğrenildi.

Marmara Ereğlisi'ne götürülen doğalgazın en kısa sürede boşaltılacağını belirten yetkililer, 28 Ocak tarihinde ise yine Cezayir'den Marmara Ereğlisi'ne 59 bin metrik ton doğalgaz götürecek 80 bin 654 grostonluk Cezayir bayraklı "Larby Ben Mhidi" isimli doğalgaz tankerinin de boğazdan geçiş yapacağını açıkladı.

Reklam
Reklam