G.Azerbeycan Türklerinden İran'a protesto

Güney Azerbaycan Türkleri, İran devletini protesto etti.

AN (Özel Haber)- Nevşehir’de yaşayan bir grup Güney Azerbeycan Türkü, tüm Türkiye’den gelen Güney Azerbeycan Türkleriyle birlikte Ankara Kuğulu Park'ta toplanarak İran Büyükelçiliği'ne yürüdü. Eylemciler “Azerbaycan başın sağ olsun", "Azerbaycan can verir, İran katline ferman verir" sloganlarıyla İran Büyükelçiliği’ne kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklaması yapan Güney Azerbaycan İnsan Hakları temsilcisi Sait Bidokt; “Görgü tanıklarına göre deprem bölgesi büyük bir toplu mezarlığa dönüşmek üzeredir. Ramazan ayında bu tavrı gösteren İran İslam hakimiyeti, Güney Azerbaycan Türklerine karşı Rasist tutumunu ve çirkin siyasetini bir kez daha gözler önüne sermiştir.İran adlanan ülkenin hakimiyeti Urumiye gölünün kurutulması konusunda da aynı tavırları ve duyarsızlığı ortaya koyarak 15 milyon Güney Azerbaycan Türkünü zorunlu göç mecburiyetinde bırakmaktadır. Unutmayalım ki Urumiye gölünün kurutulması sonucu 75 milyon insan etkilenecek ve insanlık tarihinin belki de en büyük zorunlu göçü gerçekleşecektir. Biz Türkiye’de yaşayan Azerbaycan Türkleri olarak İran’ın bu gayrı insani tavrını şiddetle kınıyor ve deprem olayı ile ilgili bu talepleri kayıtsız şartsız olarak İran devletinden istiyoruz” Dedi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamanın ardından İran Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bırakan grup eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: