"Gazete Medyabar", Okurlarıyla Buluştu

 Sakarya'da 2004 yılında "kentin ilk online haber sitesi" sloganıyla yayın hayatına başlayan Medyabar, haftalık yayımlanan Gazete Medyabar ile okurlarıyla buluştu.

Sakarya'da 2004 yılında "kentin ilk online haber sitesi" sloganıyla yayın hayatına başlayan Medyabar, haftalık yayımlanan Gazete Medyabar ile okurlarıyla buluştu. "Medyabar.tv" ve "Sporexpress" internet sitelerini bünyesinde bulunduran, uydu aracılığıyla canlı yayın yapan Medyabar, iki hafta önce yayımlanmaya başlanan "Gazete Medyabar" ile haberlerini gazete satırlarına taşıdı. Gazete Medyabar Genel Yayın Müdürü Uğur Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıldan beri gazete hazırlamanın kendisine keyif verdiğini belirterek, Gazete Medyabar'ın yeni doğduğunu anlattı. Medyabar'ın gazete çıkaracağının aylardır konuşulduğuna dikkati çeken Kaya, "Tabii ki beklenti bu doğrultuda giderek arttı. Haftalık gazete çıkaracak olmak hem kolay hem de zor bir iş. Haberciliğimize güvenimiz tam ama sunuş ve okuma keyfi yaratmak için ince eleyip sık dokuyoruz. Gazete Medyabar, 24 sayfa, tamamı renkli, birinci sınıf işçilikle karşınızda. Bunun yanında boyutuyla otobüste, minibüste, her yerde rahatlıkla sayfalarını çevirebileceğiniz ölçülerde" diye konuştu. Gazetenin tasarımı ve mizanpajıyla okurları sıkmayacak şekilde sunulduğuna işaret eden Kaya, içeriğinin de doyurucu olduğunu vurguladı. Gazete Medyabar'ın yayın hayatına "Her zaman özel haber" sloganıyla başladığını dile getiren Kaya, şöyle konuştu: "Gazete Medyabar'daki özel haberleri başka bir yerde görmeniz ve okumanız mümkün değil. Haftalık bir gazete olmanın en güzel yanı da bu. Haberciliği, gazeteciliği zamanı iyi kullanarak, daha güzel şekilde yapma fırsatımız var. Bu açıklamam da sanırım 'Habercilik internete hızla kayarken ve yerel gazeteler güç kaybederken neden gazete çıkarıyorsunuz?' diye soranlara cevap olmuştur. Gazetecilerin görevi kamunun haklarını korumaktır. Bu doğrultuda gazeteciler, gücünü kamudan yani halktan alır. Biz de gücümüzü siz değerli okurlarımızdan alıyoruz." Kaya, Gazete Medyabar'ın aynı isimdeki internet sitesinden okurlarıyla sanal ortamda da buluştuğunu belirterek, uygulamaya koyacakları karekod programıyla haber ve görüntülere akıllı telefonlardan zahmetsizce ulaşılacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: