Anlaşılır ve etkili bir iletişimin olmazsa olmazları; doğru telaffuz ve yazım kurallarına uygun bir yazım biçimidir. Günümüzde kitap okuma oranının azalması ve özellikle sosyal medyada kullanılan kısaltmalar sebebiyle yazım hatalarının oranı oldukça artmıştır. Ancak öğrenciler, resmi yazı yazan kişiler, dilekçe yazısı yazacaklar veya mesleği gereği imla kurallarına uymak zorunda olanlar için bu kurallar oldukça önemli bir yere sahiptir. Gazete sözcüğünün bazen "gazate", "gazte" ya da "gaste" biçiminde yazıldığı görülür. Bir sözcüğün yazım şekli gibi dil bilgisi noktasında tereddüt yaşanan her durum için başvurulacak en önemli kaynak Türk Dil Kurumudur.
Gazete TDK sözlüklerinde ‘politika, ekonomi, kültür ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için yorumlu veya yorumsuz, her gün veya belirli zaman aralıklarıyla çıkarılan yayın’ anlamına gelir. Günlük yaşamda sürekli olarak kullanılan bu tür sözcüklerin yanlış telaffuz edilmesi, yanlış yazılmasına da neden olabilmektedir. Bu nedenle gazete yazımı sıklıkla hata yapılan kelimeler arasında yer alır. Gazete kelimesinin yazımı konusunda Türk Dil Kurumu kelimenin ‘gazete’ olarak yazılması gerektiğini açıklamıştır. Diğer yazım biçimleri imla hatası olarak kabul edilir.
Dilimizde bulunan bazı kelimeler günlük hayatta yanlış telaffuz edilebiliyor. Bu durumun ağız farklılıkları, telaffuz kolaylığı gibi nedenleri bulunur. Günümüzde bu tür kelimelerin özellikle internet platformlarındaki yanlış yazımı hızla yayılabiliyor. Kelimelerin hatalı yazımı yayıldıkça büyük bir bilgi kirliliği de oluşur. Bu sebeple yazım kurallarına dikkat etmek oldukça önemlidir. TDK sözlüklerine göre kelimenin doğru yazılışı ‘gazete’ şeklinde olmalıdır. Gazete doğru yazılışı aşağıdaki gibidir: