Gazeteci Ahmet Hakan’dan Aldımaz’a Ziyaret

19. Altın Koza Film Festivali etkinliklerini izlemek amacıyla Adana’ya gelen gazeteci-yazar Ahmet Hakan, Büyükşehir Belediyesi...

19. Altın Koza Film Festivali etkinliklerini izlemek amacıyla Adana’ya gelen gazeteci-yazar Ahmet Hakan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı makamında ziyaret etti.

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı, CNN Türk Televizyonu’nda yayınlanan “Tarafsız Bölge” Programı yapımcısı ve sunucusu Ahmet Hakan’a çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Sizi Adana’da görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

19. Altın Koza Film Festivali ve aynı kapsamda tüm Anadolu’yu dolaşan “Gezici Sinema” ile ilgili bilgiler de veren Zihni Aldırmaz, “Altın Koza Anadolu’nun festivalidir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binasını restore ettiklerini, bir katın tamamını Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne tahsis ettiklerini vurgulayan Zihni Aldırmaz, “Ayrıca, binamızda iki sergi salonumuz var. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası da binamızda. Türkiye’nin en iyi akustiğine sahip tiyatro salonumuz var” dedi.

Tarihi binanın hemen yanındaki parkı yeniden düzenleyerek ‘Abidin Dino Sanat Parkı’ yaptıklarını söyleyen Zihni Aldırmaz, “Burada zamanında Abidin Dino, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal sohbet ederlermiş. Biz de ondan esinlenerek 3 önemli değerimizin tunç heykellerini parka yerleştirdik. Ayrıca parkımızın içinde açık hava sergi alanı da bulunuyor” şeklinde konuştu.

“Çukurova’da Doğa ve Tarih” kitabını dikkatle inceleyen gazeteci-yazar Ahmet Hakan, “Çok güzel hazırlanmış. Ellerinize sağlık” dedi. Tarihi belediye binasındaki sergi salonlarını ve tiyatro salonunu da gezen Ahmet Hakan, daha Abidin Dino Sanat Parkı’na geçti. Cep telefonuyla tunç heykellerin fotoğrafını çeken gazeteci-yazar Hakan, parkı da çok beğendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, gazeteci-yazar Ahmet Hakan’ı ayrıca üzerinde Osmanlı motifleri bulunan vazo hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: