Gazeteci Cüneyt Ünal, Türkiye'ye giriş yaptı

Suriye'de yaklaşık 3 aydan bu yana tutuklu bulunan Gazeteci Cüneyt Ünal, Türkiye'ye giriş yaptı. ...

HATAY (ANKA) - Suriye'de tutulan Türk gazeteci Cüneyt Ünal, 3 ay sonra Türkiye'ye geri getirildi. Aralarında CHP Milletvekillerinin de bulunduğu heyet tarafından Türkiye'ye getirilen Ünal, yaptığı açıklamada, Suriye'de 90 gün boyunca kaldığı hücreyi anlatırken gözleri doldu. Ünal, Suriye askerlerinden şiddet görmediğini ifade etti.

Aralarında CHP Milletvekilleri Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Levent Gök'ün de bulunduğu 9 kişilik heyetle birlikte Hatay'ın Yayladağ ilçesindeki sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapan Ünal, burada yaptığı açıklamada, 90 gün boyunca Suriye'deki hapishanede hücrede tek başına kaldığını ifade ederek, "90 gün sonra yuvama dönmek, eşime kavuşmak çok güzel bir şey. Çok mutluyum. Başta siz meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum bana desteklerinden dolayı. Bu çabayı gösteren milletvekillerimize, sivil kuruluşlara, emeği geçen geçmeyen herkese çok teşekkür etmek istiyorum" dedi. Konuşmasında eşine sarılarak gözyaşlarına boğulan Ünal şunları söyledi:

Reklam
Reklam

Gazeteci Cüneyt Ünal, Türkiyeye giriş yaptı | www.mynet.com/video

"90 gün boyunca 2 metrekarelik bir alanda gözümü her açtığımda karşımda soğuk bir duvar, gözümü her kapattığımda soğuk bir duvarın hissi vardı yüzümde. Tek battaniyeyle yerde betonda yattım 90 gün boyunca. Ama şimdi evimdeyim ve dün ilk kez sıcak bir yatak gördüm. Eşime ve aileme kavuştum. Heyecanlıyım ve mutluyum."

-"MUHALİF ASKER SANIP DÖVDÜLER"-

Suriye'de kendisine nasıl davranıldığının sorulması üzerine Ünal, "Davranışları gayet iyiydi. Herhangi bir şiddet görmedim. Çatışma bittikten sonra Halep halkı beni muhalif askerlerden zannettiklerinden, elimde herhangi bir şey olmadığı için, Suriyeli askerlere teslim edinceye kadar bir darp olayı yaşandı, orada bir güzel dayak atıldı. Onun dışında Suriyeli devlet askerlerine teslim edildikten sonra devletin askerleri her hangi bir sıkıntı yaratmadı. Aksine çay ve su ikram ettiler. Daha sonra da aynı gün akşamı askeri bir hapishaneye götürüldüm. O akşam da ifadem alındı." (ANKA/DEVAM)

Reklam
Reklam

(CİHAN)

Anahtar Kelimeler: