Gazeteci Cüneyt Ünal’ın Serbest Bırakılması

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, 90 gündür Suriye’de...

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, 90 gündür Suriye’de tutulan gazeteci Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Suriye’ye giderek Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılmasına öncülük eden CHP milletvekillerine teşekkür eden Sertel, şunları kaydetti:

“Cüneyt Ünal görevi başındayken 90 gün önce Suriye’de esir alınmıştı. Başta ailesi olmak üzere gazeteciler olarak büyük endişe içindeydik. Gazeteci meslek örgütleri olarak serbest bırakılması için gerek Suriye hükümetine yönelik gerekse Türk hükümetine yönelik çeşitli girişimlerimiz oldu. Ancak bugüne kadar herhangi somut bir gelişme olmamıştı. Bu anlamda büyük bir özveride bulunarak ve bazı tehlikeleri göze alarak Suriye’de meslektaşımızı teslim alan CHP heyetine teşekkür ediyorum. Temennimiz Filistinli meslektaşımız Bashar Fehmi Kadumi’nin de sağ salim serbest bırakılarak ailesine kavuşmasıdır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: