Gazeteci Hasan Tahsin'in Şehit Edilişinin 93. Yılı

İZMİR (A.A) - Gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 93. yılında Konak Meydanı'ndaki İlk Kurşun Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Anıtı önünde

İZMİR (A.A) - Gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 93. yılında Konak Meydanı'ndaki İlk Kurşun Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Anıtı önünde anıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada, İzmirli gazeteciler olarak bağımsızlığın simgesi Hasan Tahsin'in torunları olmaktan onur duyduklarını söyledi.

Sertel, "O'nun korkusuzluğu, cesareti, kalemiyle, onun yetmediği yerde silahıyla verdiği mücadele İzmirli gazetecilerin yüreklerine işlemiştir. Ülkümüz Atatürk ilke ve inkılapları, yolumuz Hasan Tahsin'in yoludur" dedi.

Reklam
Reklam

Törene, İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürü Deniz Dev, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşları ile gazete ve televizyonların temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz