Gazeteci Hikmet Bila'yı son yolculuğunda meslektaşları yalnız bırakmadı

Kanser tedavisi gördüğü sırada Ankara’daki evinde yaşamını yitiren gazeteci Hikmet Bila, son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye...

Kanser tedavisi gördüğü sırada Ankara’daki evinde yaşamını yitiren gazeteci Hikmet Bila, son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazında Bila’yı meslektaşları başta olmak üzere iş ve siyaset camiasından bir çok isim yalnız bırakmadı. Bila, Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.
57 yaşında hayatını kaybeden basın dünyasının usta isimlerinden Gazeteci-Yazar Hikmet Bila için Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesi eşi Gülden Bila, oğlu Baran Bİla ve kardeşi Fikret Bila taziyeleri kabul etti. Cenaze namazına başta meslektaşları olmak üzere iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Namaz öncesi konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, Hikmet Bila’nın genç yaşta aramızdan ayrılmasının ayrı bir üzüntü olduğunu vurguladı. Hikmet Bila’nın hem haberciliği hem de köşe yazarlığını birlikte götüren ama birbirine de karıştırmamayı başaran meslektaşlarımızdan biri olduğunu belirten Erinç, “Gazeteciliği bir yaşam biçimi olarak algılama ve uygulama konusunda örnek alınacak bir meslektaşımızdı. Genç meslektaşlarımızın yetiştirilmesinde çabalarını ben de yakından izlemiştim. Hem Hikmet’le aynı dönemde gazetecilik yapmaktan hem aynı gazetede çalışmaktan onur duyuyorum. Ama ne yapalım ki hayat böyle sürprizlerle dolu. Hikmet ve yakınlarına, okurlarına, meslektaşlarına başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.
"Hepimizin başı sağ olsun" diyen Ali Kırca da, “Türkiye’deki gazetecilerin Türk basınının başı sağ olsun. Onun için gazetecilik açısından çok şey söylenir. Bulunduğu yer, yaptığı işler yeteri kadar anlatıyor. Çok iyi bir gazeteci ve çok iyi bir kaleme sahipti. Ben kendisiyle birlikte çalışma fırsatı bulduğum dönemde herkesin bildiği gazetecilikten çok daha önemli bir vasfının olduğunu gördüm ve o vasfıyla sevdim. Birkaç kelimeyle söylemek gerekirse sadece onu söylerim. Çok iyi insandı. Çok iyi bir insan kaybettik. “ dedi.
Gazeteci Murat Yetkin söylenecek fazla bir şey olmadığını belirterek, Bila’nın gazetecilik mesleğine çok önem verdiğini söyledi. Bila’nın nitelikli bir gazeteci olduğuna vurgu yapan Yetkin, “Örnek alınacak bir gazeteci ve insandı. Yakalandığı hastalık ne yazık ki onu verimli çağında aldı. Allah rahmet eylesin.” ifadelerini kullandı.
Taziyeleri kabul eden kardeşi Gazeteci Fikret Bila ise, Hikmet Bila’nın bütün gazetecilerin ağabeyi olduğunu söyledi. Bila’nın çok iyi bir insan ve gazeteci olduğunu söyleyen Fikret Bila şöyle konuştu: “Benim hayatımdaki ilk öğretmenimdi, her şeyi ondan öğrendim. Gazeteciliği de öyle. Hiç kimseyi üzmemeye çalışan bir karakteri vardı. Etrafı üzmeden ölmenin yollarını aradı sanki. Yüzündeki tebessüm çok anlamlı bir tebessümdü. O tebessümün altında acılar, hüzünler, çok şey yatar. Ama o ailem üzülmesin, dostlarım üzülmesin diye kendi içine atar, yine de o kendine özgü tebessümünü gösterirdi. Son nefesini bile verirken o tebessüm yüzündeydi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Benim her şeyim biricik ağabeyimdi.”
Eşi Gülden Bila da, Hikmet Bila'nın çok iyi bir gazeteci olduğunu kaydederek, “Hem çok iyi bir eşti, çok iyi bir babaydı. Hem de cok iyi bir insandı. Çok derin bilgisi vardı. Ve bunu da etrafındakilerle paylaşmayı severdi, gençlere yol göstermeyi severdi. Erken kaybettik, çok üzgünüm çok özleyeceğiz.” şeklinde konuştu.
Hikmet Bila, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından bir süre eller üstünde taşınarak cenaze arabasına konuldu. Bila, Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Reklam
Reklam

HİKMET BİLA KİMDİR?
1954 yılında Zonguldak'ta doğan Hikmet Bila, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra gazeteciliğe başladı. Önce Milliyet gazetesinde ardından Cumhuriyet gazetesinde 9 yıl boyunca yöneticilik ve yazarlık yapan Bila, NTV haber merkezinde de yöneticilik görevlerinde bulundu. Bila, son olarak Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Hikmet Bila, Milliyet Gazetesi Ankara temsilcisi Fikret Bila'nın da ağabeyiydi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz