Gazeteci Murat Alişan Akdağ mezarı başında anıldı

MALATYA (İHA) Malatya Gazeteciler Derneği (MAGDER), geçen yıl vefat eden gazeteci Murat Alişan Akdağ için anma töreni düzenledi.

21 Temmuz 2006 tarihinde vefat eden ve derneğin kurucu üyesi de olan gazeteci Murat Alişan Akdağ'ın mezarı başındaki düzenlenen anma törenine eşi Nazlı Akdağ, kızları Aybüke ve Yaren ile yakınları, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, AK Parti milletvekili adayı Öznur Çalık, MHP milletvekili adayı Şinasi Kazancıoğlu, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, MAGDER Başkanı Orhan Çekin, MAGDER Başkan Yardımcısı Kemal Deniz katıldı. Dernek Başkanı Çekin, geçen yıl derneğin kongresinde yeniden yönetime seçilen ancak 1 gün sonra vefat eden Murat Alişan Akdağ için törene katılanları 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Reklam
Reklam

Vali Halil İbrahim Daşöz, yaptığı konuşmada, "İnsan öldüğünde değil, unutulduğunda yok oluyor. Onu sevgi ve saygıyla anıyoruz. Onu hatırlamak, bir yerde onun bıraktığı hizmet yarışını sürdürmektir" diye konuştu.
Murat Alişan Akdağ'ı genç yaşta kaybettiklerini ifade eden gazeteci Murat Yürekli ise, Malatya'nın sorunlarına duyarlı bir kişi olan Akdağ'ın kaybından dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi.