Gazeteci Recep Bulut, Kitabını Nevşehir'de Imzaladı

Gazeteci Recep Bulut, "İnfaz Çetesi" adlı kitabını ilk kez Nevşehir'de imzaladı.

Gazeteci Recep Bulut, "İnfaz Çetesi" adlı kitabını ilk kez Nevşehir'de imzaladı.

Eski CHP Milletvekili ve İl Başkanı Zeki Tekiner ile Yavuz Yükselbaba'nın ölümünün 32. yıldönümü nedeniyle Nevşehir'de düzenlenen anma etkinliklerine davet edilen Recep Bulut, katılımcılara kitabı hakkında bilgi vererek kitapta ele alınan olayları anlattı.

12 Eylül 1980 öncesi Adana, Kayseri ve Nevşehir'de işlenen siyasi cinayetler nedeniyle birçok insanın hayatının karardığını belirten Bulut, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Bu insanlar aile reislerini yitirmişler. Aile yapıları paramparça olmuş. Kimi olayların failleri yakalanmış, ancak kimi olayların da ne failleri ne de azmettiricileri yakalanamamış. Bir de Anadolu'nun çorak topraklarında yetişen bu insanlar ve yakınları unutulunca ortaya daha da üzücü bir tablo çıkmış."

Törene katılan 17 Haziran 1980'de öldürülen eski milletvekili ve CHP Nevşehir eski il Başkanı Mehmet Zeki Tekiner'in oğlu Bülent Tekiner de, yıllar önce işlenen siyasi cinayetlerin aradan geçen onca zamana rağmen bir türlü aydınlatılamadığını söyledi.

Konuşmaların ardından Recep Bulut, kitabını okuyucuları için imzaladı.

Muhabir: Tevfik Işık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: