Gazeteci Sedef Kabaş '1725 Aralık tweeti' yüzünden gözaltında

Gazeteci ve televizyon spikerinin, yolsuzluk soruşturmaları hakkında takipsizlik kararı veren hakimle ilgili tweeti yüzünden gözaltına alındığı bildirildi. Kabaş'ın bilgisayarına, telefonuna ve iPad'ine el konduğu belirtiliyor.

Gazeteci ve televizyon spikeri Sedef Kabaş'ın, yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili attığı bir tweet yüzünden gözaltına alındığı bildirildi.

Radikal.com.tr'den İsmail Saymaz, Kabaş'ın gözaltına alınmasının nedeninin, "17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren hâkimin ismini unutmayın" tweeti olduğunu yazdı.

Saymaz'a konuşan Kabaş, "terörle mücadelede görev almış şahısları hedef göstermek" iddiasıyla evinde arama yapıldığını ve gözaltına alındığını söyledi.

Evinde yapılan aramada Kabaş'ın iPad'ine, bilgisayarına ve cep telefonuna el konulduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Oda TV'ye konuşan Kabaş'ın avukatı Hasan Kılıç, aramanın usule aykırı yapıldığını ifade etti.

Avukat Celal Ülgen de, gözaltı ve baskınla ilgili attığı Twitter'dan paylaştığı mesajlarda "Tweet atanlarla ilgili arama kararı çıkartılarak bilgisayarlarına el konuluyor ve bu delil ile soruşturma yürütülüyür (...) Polis bu bilgisayarların hard disklerinin imajını almak ve onu götürmek durumundadır. Yoksa bilgisayarı toptan alıp götüremez. Tlefonlat, iPhone'lar, tablet bilgisayarlar da dijital medyadır. El konulamaz ancak imajları alınabilir" dedi.