Gazeteci Tolga Yüce’nin kalemiyle Ali Çelik;

Kağızman’da Hem Gazeteci, Hem Radyocu, hem müzisyen ve hem de müezzin olmasıyla tanınan Ali Çelik’in birde tiyatrocu kimliği ortaya çıktı.

Kağızman’da Hem Gazeteci, Hem Radyocu, hem müzisyen ve hem de müezzin olmasıyla tanınan Ali Çelik’in birde tiyatrocu kimliği ortaya çıktı.

Kağızman FM radyosunu kurarak ilçeye önemli hizmetleri geçen Ali Çelik Kağızman için senelerdir kültürel faaliyetlerden ve hizmetlerden vazgeçiyor. Saz çalmayı ve türkü söylemeyi küçük yaşta öğrenen Ali Çelik yaklaşık 10 sene önce Samanyolu Televizyonu Kağızman Temsilciliğiyle medya camiasına girdi. Daha sonra birçok camide imamlık yapmaya başlayan Çelik yoğun işlerinden dolayı medyaya ara verdi. Ekmek ve su nasıl vazgeçilmezse bizler içinde gazetecilik mesleği o kadar vazgeçilmezdir. Bundan dolayıdır ki Ali Çelik’te medyaya seneler önce Kağızman radyosunu kurarak tekrar aktif olarak hizmet etti. Kağızman FM Kağızmanlıların vazgeçilmezi ve yerel müzik tadıydı. Hiç unutmam yaz aylarında bize gelen misafirleri havanın güzelliğinden istifade ederek balkonda Kağızman’ın yerel ürünleriyle ağırlardık. Bir taraftan pestil, köme, uzun elma, ceviz gibi Kağızman’ın vazgeçilmez yiyeceklerinden kuru meyvelerinden tadarken bir taraftan da balkona çıkardığımız radyomuzdan Ali Çelik ve Fahrettin Çolak’ın türkülerini dinlerdik. O kadar güzeldi ki türküler ve Kağızman’dan sohbetler Kağızman FM radyosunu internetten dinleyen gurbetçi Kağızmanlıların dalıp gitmemesi ve radyoyu hayranlıkla dinlememesi imkansızdı. Kağızman halkı Ali Çelik’i esprileriyle, Kağızman’a olan tutkuluğuyla sevdi. Ali Çelik daha sonra yine çok değerli biri olan İhlas Haber Ajansında bölge müdürlüğümü yapan Bedir Altunok’un kurucusu olduğu Kafkas Haber Ajansının Kağızman Temsilcisi oldu. Senelerdir aynı meleği paylaştığım gazeteci arkadaşımın birde tiyatrodaki başarısına tanıklık ettim. Kağızman Halk Eğitim Merkezinde Oyunun başrollerini Ali Çelik ve Kaya Akıncı’nın paylaştığı tiyatro oyunu izleyenleri gülme krizine soktu. Çok beğenerek izlediğim tiyatro oyununda Ali Çelik’in Huzur Oteli oyununa yerel esprileri de katması ilçe halkının tiyatroyu hayranlıkla izlemesine neden oldu. Böylece Hem Gazeteci, Hem Radyocu, hem müzisyen ve hem de müezzin olarak tanıdığımız Ali Çelik’in iyi bir tiyatrocu olduğunu söyleyebiliriz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: