Gazeteci-yazar Uğur Mumcu anılacak

ANKARA(ANKA) - Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 15. yılında, "15. Adalet ve Kalkınma Haftası'" adı altında çeşitli etkinliklerle anılacak. Mumcu için düzenlenen anma etkinlikleri, Batıkent'teki anıtına saat 11.00'de çelenk konulmasıyla başlayacak.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın (um:ag) ve Çankaya Belediyesi organizasyonuyla Uğur Mumcu'nun bombalı saldırıya uğradığı evinin önünde saat 13.00'de de "'Uğur Mumcu sesleniyor: Tam Bağımsızlık Bilinci" isimli oyun sahnelenecek. Aynı yerde Ayrıca 15 yıl öncesine ait fotoğraf sergisinin yanı sıra "Felaket" isimli oyun da sahnelenecek. Uğur Mumcu'nun sevenleri saat 14.30'da da Uğur Mumcu'nun anıt mezarına ziyarette bulunacaklar. 24 Ocak günü etkinlikleri Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu tarafından saat 20.00'de Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu'nda başlayacak "15 Yıl Önce Bugün" adlı belgesel ve "Tam Bağımsızlık Bilinci" isimli müzikli oyunu ile sona erecek.

Reklam
Reklam

Etkinlikler kapsamında 25 Ocak Cuma günü ise um:ag tarafından düzenlenen Ugur Mumcu'nun TV Sohbetleri konulu video gösterisi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde saat 12.00'de başlayacak. Saat 13.30'da "Eğitimin Üç Çıkmazı – Şiddet, Kadrolaşma, Özelleştirme" konu açıkoturum yapılırken, gazeteci-yazar Tuncay Özkan'ın da katılacağı "Çağın Suçu" isimli açıkoturum da saat 15.30'da başlayacak. 25 Ocak gününde Uğur Mumcu etkinlikleri saat 20.00'de Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde başlayacak "Karanlıkta İlk Işık Kubilay" isimli tiyatro ile sona erecek.

UĞUR MUMCU'NUN GAZETECİLİĞİ VE MEDYA MASAYA YATIRILACAK

26 Ocak Cumartesi ise etkinlikler saat 13.30'da ise Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "2008'e Girerken Türkiye ve Dünya" isimli söyleşi ile başlayacak. Saat 14.00'de Batıkent Ahmet Kışlalı Kültür Merkezi'nde Polifonik Korolar Konseri ve Cumhuriyeti Savunmak isimli açıkoturum başlayacak. Çağdas Sanatlar Merkezi saat 16.00'da ise Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay ile gazeteci yazar Saygı Öztürk'ün katılacağı Uğur Mumcu Gazeteciliği ve Medya isimli açıkoturum yapılacak. 26 Ocak etkinlikleri saat 18.30'da Alegria Oda Korosu tarafından verilecek konser ile sona erecek.

Reklam
Reklam

Uğur Mumcu, 27 Ocak Pazar günü de çeşitli etkinlikler ile anılacak. Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Mutsuzluk Ekseninde Edebiyat isimli açıkoturum saat 13.30'da, Tam Bağımsızlık Bilinci isimli açıkoturum saat 15.30'da, Turkuvaz Şarkılar isimli konser saat 18.30'da yapılacak. Ugur Mumcu isimli sinevizyon gösterisi ise saat 14.00'de Ahmet Kışlalı Kültür Merkezi'nde başlayacak. 28 Ocak Pazartesi günü Çağdaş Sanatler Merkezi'nde saat 12.30'da Siyasette Hukuksuzluk, Adaletsizlik ve Sonuçları adlı söyleşi, 14.00'de Türkiye'nin Değişen Yüzüne ODTÜ'den Bir Bakış isimli açıkoturum, saat 16.00'da da Küresel Emperyalizme Karsı Bagımsızlık, Sosyal Haklar ve

Hukukun Savunulması adlı söyleşiler yapılacak. Günün son etkinliği ise 20.00'de Kutulaştırma isimli tiyatro oyunu olacak.

29 Ocak Salı günü ise Bağımsızlık Savaşının Kadınları 13.30'da, Yerel Yönetimlerde Gündem ve Gelecek 15.30'da, Ahmet Kannec ve Ekrem Öztan'ın konseri ise saat 18.30'da Çağdaş Sanat Merkezi'nde yapılacak. 30 Ocak Çarşamba etkinlikleri çerçevesinde ise Gitar ve Piyano Dinletisi, Bağımsızlık Bilinci ve Bağımsız Yargı adlı açıkoturum, Tam Bağımsızlık Bilinci ile Uluslararası İlişkiler adlı açıkoturum, 12 Eylül'den Mumcu'ya, Mumcu'dan Günümüze: Türkiye ile Aydın Cinayetleri ve Karanlığa Savrulan Türkiye adlı söyleşiler Çağdaş Eğitim Merkezi'nde yapılacak.

Reklam
Reklam

15. Adalet ve Kalkınma Haftası'nın son gününde ise Muammer Aksoy saat 12.30'da anıtmezarında ziyaret edilerek anılacak. Ardından 14.00'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Hukuk Devletinde Özgürlük ve Güvenlik" isimli açıkoturum, saat 16.00'da da "Özgürlük Savaşçısı Muammer Aksoy" isimli Gösteri başlayacak.

15. Adalet ve Demokrasi Haftası'nın Geleneksel Kapanıs Gecesi ise Saat 19.00'da , Ankara Üniversitesi DTCF Farabi Salonu'nda başlayacak.(ANKA)