Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun Ölümünün 20. Yılı

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun kalemini korkmadan kullanabilen bir gazeteci olduğunu bildirdi.

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun kalemini korkmadan kullanabilen bir gazeteci olduğunu bildirdi.

Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, Mumcu'nun 24 Ocak 1993 yılında şehit edildiğini belirtti.

Mumcu'yu unutmadıklarını ve gelecek nesillere anlatarak unutturmayacaklarını ifade eden Gürkan, "Uğur Mumcu kalemini korkmadan kullanan bir gazeteciydi. Kemalistti. Bütün ömrünü onu anlamak, anlatmak uğraşı ile geçirdi. Ülkemizde olup bitenleri, emperyalistlerin yerli işbirlikçileri ile oynadıkları oyunları bir bir teşhir etmeyi yurtsever bir gazeteci olarak kendisine ilke edinmişti. Ülkemizdeki adaletsizliği, terörü, silah kaçakçılığını, laik ülke temellerine dinamit döşeyenleri yazmaktan bir an bile vazgeçmedi. Bir pazar günü acımasızca kalemimizi kırdılar. Türk bağımsızlıkçı aydın geleneğinin en önemli damarlarından biri olan Uğur Mumcu'yu şehit ettiler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-Keşan'da tören düzenlendi-

Gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yılı dolayısıyla Keşan'da tören düzenlendi.

Uğur Mumcu Caddesi'nde Uğur Mumcu Anıtı önünde toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Ankara Marşı'nı okudu.

Vatandaşlardan Ahmet Can Öztürk, günün anısına beraberindekilere Mumcu'nun hayatından kesitler sundu.

Konuşmanın ardından vatandaşlar yanında getirdiği kırmızı ve beyaz karanfilleri anıta sundu.

Muhabir: Necdet Uybaş / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: