Gazeteci Yazar Zelyut’a Hacıbektaş Dostluk Ve Barış Ödülü

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde 15-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 49. Ulusal 23. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma...

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde 15-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 49. Ulusal 23. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma törenleri ve Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında verilen 19. Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü’ne gazeteci-yazar Rıza Zelyut layık görüldü.

Hacıbektaş Veli Törenleri ve Kültür sanat etkinlikleri düzenleme kurulu, etkinlikler kapsamında bu yıl 19'incisi verilecek olan Hacı Bektaş Veli Dostluk Barış Ödülü'nün sahibini belirledi. Düzenleme kurulunun almış olduğu karar sonrasında 19. Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü, Güneş Gazetesi yazarı gazeteci Rıza Zelyut’a verilecek.Zelyut ödülünü , 16 Ağustos Perşembe günü, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin resmi açılış töreninde alacak.

Reklam
Reklam

49. Ulusal 23. Uluslar arası Hacıbektaş Veli Anma törenleri ve Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında, düzenlenen kısa öykü, serbest vezin ve hece vezni şiir yarışmasının da sonuçları açıklandı.

Kısa öykü yarışmasında Nihat Malkoç ‘Malik Dede’nin Söz İncileri’ isimli öyküsü ile birinci, Celil Culha ‘Kalbe Düşen Cemre’ adlı öyküsü ile ikinci ve Yılmaz Gürbüz ise ‘Yolculuk’ isimli öyküsü ile üçüncü oldu.

Serbest vezin şiir yarışmasında da Fehmi Salık ‘Baş İnsan’ adlı şiiri ile birinciliği, Mustafa Ermiş ‘İnsanı Keşfe Çıkalım’ isimli şiiri ile ikinci ve Dr. Salim Çelebi ‘Gün Doğsun gölgelere’ isimli şiiri ile üçüncü oldu. Yarışmada Mazlum Cihangir de ‘Okunacak Kitap İnsandır’ isimli şiiri ile mansiyona layık görüldü.

Hece vezni şiir yarışmasında da Ahmet Gökçe ‘Okunacak Kitap Benim Erenler’ isimli şiiri ile birinciliği elde ederken Niyazi Ece ‘En Güzel Okunan Kitap İnsandır’ şiiri ile ikinci ve Abdullah Oral da ‘İnsanı Oku’ isimli şiiri ile üçüncülüğü kazandı. Bu dalda, seçici kurul M. Zeki Ateş ‘in ‘Okunacak Kitap İnsandır İnsan’ ve Kenan Şahbudak ‘Benim’ adlı şiiri ile mansiyon ödülü verilmesini kararlaştırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz