Gazeteciler Başar Kadumi Için Suriye Konsolosluğu Önünde Eylem Yaptı

Suriye Konsolosluğu önünde eylem yapan gazeteciler, bu kez Başar Kadumi için toplandı. Eyleme, geçtiğimiz günlerde...

Suriye Konsolosluğu önünde eylem yapan gazeteciler, bu kez Başar Kadumi için toplandı. Eyleme, geçtiğimiz günlerde Suriye’den Türkiye’ye getirilen gazeteci Cüneyt Ünal ve eşi de destek verdi.

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, ellerinde Başar Kadumi’nin resimleri ile "Onlar gazeteci, terörist değil" yazılı pankart taşıdı. Eyleme destek veren ve Suriye’de birlikte kaçırılan Cüneyt Ünal, “Keşke bugün burada Başar’da gelip sizin her Salı günü yaptığınız bu eylemde basın açıklamasını yapabilseydik“ dedi. Başar’la birlikte sağ salim burada olmayı çok istediğini belirten Ünal, “Ben hayata başlayabilmiş değilim. Eşime ve aileme kavuştum ama ben yaşamıyorum şuan. Benim için sevinç yok. Yaşam sevinci Başar Türkiye’ye döndüğü zaman, eşine ve çocuklarına kavuştuğu zaman başlayacak. Ben her zaman Arzu hanım çocuklarının yanında olacağımı söylüyorum. İnşallah beni buraya getiren ve benim için mücadele eden insanlar, Başar’ı da en kısa zaman da getireceklerine inanıyorum.“ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Eylemde Başar Kadumi’ye ve eşine destek veren Cüneyt Ünal’ın eşi Nuran Ünal, buruk bir sevinç yaşadığını ifade ederek, “Bir yanım sevinçli bir yanım hüzünlü. Bu süreç benim için hala devam ediyor. Başar’ın geleceğine ve en kısa sürede bize döneceğine de inanıyorum. Umarım bu süreç uzun sürmez. Başar gelene kadar ben de her hafta burada olacağım. Arzu ile omuz omuza aynı dertleri beraber paylaştık. Acımız aynıydı. Benim için değişen hiçbir şey olmadı. Bu süreç benim için devam ediyor.“ dedi.

Suriye Konsolosluğu’na Başar Kadumi’nin fotoğraflarını asan gazeteciler, bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: