Gazeteciler, Basın Sitesi Için TOKİ’ye Başvurdu

Zonguldaklı gazeteciler, TOKİ arazisine ‘Basın Sitesi’ kurulması için başvuruda bulundu. Projeye destek için Eski TBMM...

Zonguldaklı gazeteciler, TOKİ arazisine ‘Basın Sitesi’ kurulması için başvuruda bulundu.

Projeye destek için Eski TBMM Başkanı Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın Ankara’daki ofisinde görüşmelerde bulunan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Yönetim Kurulu Heyeti, daha sonra TOKİ Genel Müdürlüğü’ne geçti.

ZGC Yönetim Kurulu Başkanı Derya Akbıyık ve beraberindeki heyet, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut’u ziyaret ederek Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ve Talep Organizasyonu Şube Müdürü Hakan Kayhan’dan oluşan üst düzey yöneticiler ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili bilgi veren ZGC Başkanı Derya Akbıyık, “Geçen yıl kentte görev yapan bütün meslektaşların konut sahibi olması için TOKİ’ye ön başvurumuzu yaptık. 2013 Ocak ayına gün verildi; fakat Van depremi nedeniyle öncelik Van bölgesine verildiği için görüşmemiz bugüne kaldı. Basın Sitesi için tüm çalışmalarımızı ikinci dosyada sunuyoruz. Bu dosyamızın içerisinde TOKİ tapu kayıtları, belediye imar belgesi, yüksek mimara hazırlatılan avam proje ve ön talep çalışması yapılmıştır. Bütün başvuru belgelerimiz hazır. Ön etüt çalışmasının ardından projemize onay verilmesiyle basın çalışanlarının ev sahibi olması için tarihi bir adım atılmış olacak.” dedi.

Akbıyık, başlatılan projeye destek veren AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Basın İlan Kurumu Zonguldak İl Müdürü Özgür Topaloğlu’na teşekkür etti.

TOKİ Genel Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Ömer Bulut ise şunları söyledi: “Basın Sitesi adına vermiş olduğunuz dilekçede bize gerekli olan belge ve bilgileri sunmuşsunuz. Zonguldak’taki TOKİ arazisinde yapmamız gereken ön çalışmalar var, bu çalışmalar yaklaşık 2 ay sürebilir. Sizler de bu süreç zarfında gerekli çalışmaları yapıp ön talepleri toplayabilirsiniz.”

Reklam
Reklam

Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca da, zemin etüt raporunun tamamlanmasıyla 2+1 daire fiyatlarının 4 bin TL, 3+1 daire fiyatlarının ise 6 bin TL peşinatla başvuru yapılabileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz