Gazeteciler Cemiyeti: Ehlileştirme operasyonlarından endişeliyiz

Gazeteciler Cemiyetti Başkanı Nazmi Bilgin, Koza Holding ve İpek Medya Grubu'na "kayyum" atanmasını kınayarak, "Ehlileştirme operasyonlarından endişeliyiz. Sergilenen baskıcı zihniyet endişe ve korku vericidir" dedi.

Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, seçime birkaç gün kala mahkeme kararıyla bir yayın grubuna "kayyum" atanmasının baskıcı yönetim anlayışının bir sonucu olarak algılandığını kaydetti. İktidarı eleştirmenin "yasak" veya "cezalandırılmaya layık" görülen ülkelerde demokrasiden söz edilemeyeceğini vurgulayan Bilgin, seçime günler kala Koza Holding ve İpek Medya Grubu'na mahkeme kararıyla kayyum atanarak "ehlileştirilmeye çalışılmasının" çağdaş bir ülke görüntüsüyle bağdaştırılamayacağını belirtti. İfade ve basın özgürlüğü kadar yatırım özgürlüğünün ve hukukun bağımsızlığının çağdaş demokratik yaşam için yaşamsal değerler olduğunu vurgulayan Bilgin, şunları ekledi:

Reklam
Reklam

"Anlaşılan yapılanlar yetersiz görülerek doğrudan grubun yönetiminin ele geçirilmesine karar verilmiş. Mahkeme kararlarına herkes saygı göstermelidir. Ancak, atanan kayyumların hâlihazırda havuz medyasının önde gelen yetkililerinden oluşması iktidarın niyetini sergilemektedir. Anlaşılan İpek Medya Grubu'na yönelik gözdağı ve susturma operasyonunda sıra tüm grubu 'havuz medyası' haline getirme aşamasına gelmiştir. Sergilenen baskıcı zihniyet endişe ve korku vericidir. Özgür yayıncılık, demokrasilerin olmazsa olmazı muhalefet hakkı, düşünce ve basın hürriyetinin sansürlenmesi kabul edilemez. Anayasal güvence altındaki ifade ve fikir hürriyeti, haber alma ve verme ile özel mülkiyet hakkının 'Nen yaptım oldu' yaklaşımıyla anlamsız hale getirilmesi çabaları elbette ki başarılı olamayacaktır." (ANKA)

(AYÇ/ÖZK)