Gazeteciler Midyat’ta Bir Araya Geldi

Mardin’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları Midyat’ta bir araya gedli. Sabah kahvaltısında buluşan...

Mardin’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları Midyat’ta bir araya gedli. Sabah kahvaltısında buluşan gazeteciler, barış sürecini değerlendirdi.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti üyeleri, Midyat’ta düzenlenen kaynaşma kahvaltısında buluştu. Mehmet Nezih Erdem Koleji’nde düzenlene kahvaltı programına, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Habertürk Muhabiri Nezir Güneş ve yönetim kutulu üyeleri hazır bulundu. Gündeme dair konuların ele alındığı kaynaşma programında, barış sürecinin önemini vurgulayan Güneş, “Bu süreçte basına büyük görev düşüyor. Kullanılan dil çok hassas olmalı. Bölgede yıllarca yaşanan olumsuz süreçte, gazeteciler de olumsuz etkilendi. Nice gazeteci faili meçhullere kurban oldu. Mardin'de görev yapan gazeticeler olarak kullandığımız dile hassasiyet gösteriyoruz. Bizler de toplumun her kesimi gibi bu sürecin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını destekliyor ve diliyoruz.” şeklinde konuştu. Basın mensupları, daha sonra tarihi ve turstik mekanları dolaştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: