Gazetecilere Saldıran Şahıslar Hakim Karşısında

Bolu’da günlük olarak yayınlanan bir yerel gazetenin genel yayın yönetmeni ve yazı işleri müdürüne saldıran...

Bolu’da günlük olarak yayınlanan bir yerel gazetenin genel yayın yönetmeni ve yazı işleri müdürüne saldıran esnaf baba-oğul hakim karşısına çıktı.

Olay, geçtiğimiz aylarda Postane Caddesi’nde bir köfteci dükkanında meydana geldi. Esnaflık yapan Nurettin A. ile oğlu Fırat A.'nın, kendilerine ait apartmanın çatısına baz istasyonu kurulmasını haber yapan Bolu Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süha Alparslan ve Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Topçu’yu darp ettiği iddia edildi.

2.Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada iki taraf da hazır bulundu. Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Caner Güngör’ün de takip ettiği duruşmada, esnaf Nurettin A., hakimin önünde gazetenin genel yayın yönetmeni Süha Alparslan’ı tehdit ederek, “O gün seni dövemedim ama şimdi döverim” dedi. Bunun üzerine Alparslan’ın avukatı, hakim önündeki tehdidin tutanaklara geçirilmesini istedi. Tehditler üzerine Nurettin A.’ya müdahale eden hakim, “Buranın bir mahkeme olduğunu unutmayın. Burası herkesin adil yargılandığı yerdir” dedi.

Reklam
Reklam

İlk duruşmada karar çıkmazken, dava 21 Mart 2013’e ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: