Gazetecileri Anma Programı Ağlattı

Van’da geçtiğimiz yıl yaşanan 5,6 şiddetindeki depremde yıkılan Bayram Oteli’nin enkazı altında kalan DHA muhabirleri...

Van’da geçtiğimiz yıl yaşanan 5,6 şiddetindeki depremde yıkılan Bayram Oteli’nin enkazı altında kalan DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen törenle anıldı. Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ın hayatlarını kaybettiği Bayram Oteli’nin bulunduğu alana karanfil bırakan meslektaşları, gözyaşlarını tutamazken, Cem Emir’in babası ve kız kardeşi ile Sebahattin Yılmaz’ın eşinin gözyaşları yürekleri dağladı.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, geçtiğimiz yıl Van depreminde hayatlarını kaybeden meslektaşları Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için bir anma programı düzenledi. Meslektaşlarının birinci ölüm yıl dönümünde onları unutmadıklarını göstermek amacıyla düzenlenen program Kültür Müdürlüğü etkinlik çadırında başladı. Program ilk olarak Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in deprem sonrasında çektikleri fotoğraflardan oluşan serginin açılışı ile başladı. Burada bir konuşma yapan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’i unutmayacaklarını söyledi. Fotoğraf sergisini geçen Cem Emir’in babası Mehmet Ali Emir ile Sebahattin Yılmaz’ın eşi Gönül Yılmaz gözyaşların tutamadı.

Reklam
Reklam

Fotoğraf sergisinin ardından Vangölü Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan ve hayatını kaybeden meslektaşlarının görüntülerinin yer aldığı slayt izlendi. Arkadaşlarının son görüntülerini izleyen meslektaşları burada da gözyaşlarına hakim olamadı.

Slaytın izlenmesinin ardından Emir ve Yılmaz’ın aileleri ile meslektaşları Kültür Müdürlüğü’nden Bayram Oteli’nin enkazının bulunduğu alana yürüdü. Bayram Oteli’nin enkazının bulunduğu alana gelen Emir ve Yılmaz’ın aileleri burada kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarına sarılarak gözyaşı döktü. Cem Emir’in kızkardeşi Sinem Emir, ağabeyinin fotoğrafına sarılıp ‘abi seni öldürdüler’ diyerek gözyaşı döktü. Emir ve Yılmaz ailesinin gözyaşları meslektaşlarının yüreğini dağladı. Yürüyüşe katılan gazeteciler yapılan basın açıklamasının ardından enkaz alanına karanfiller bırakarak anma programını sonlandırdı.

Yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Cem Emir’in kız kardeşi Sinem Emir, bu olayla ilgili sadece otel sahibinin değil, ildeki kamu görevlilerinin, Afetten Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve ilgili bakanların da suçlu olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Anma programına Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ın ailesi ve meslektaşları katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: