Gazetecilik Eğitimi Alan 14 Kişiye Sertifikaları Verildi

Malatya İş-Kur İl Müdürlüğü ile Gazeteciler Cemiyeti tarafından ortaklaşa düzenlenen çalışma neticesinde Dergi ve Gazetecilik...

Malatya İş-Kur İl Müdürlüğü ile Gazeteciler Cemiyeti tarafından ortaklaşa düzenlenen çalışma neticesinde Dergi ve Gazetecilik eğitimi alan 14 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirilen sertifika törenine; Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İş-Kur Malatya İl Müdürü Durmuş Doğan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz'in yanı sıra çok sayıda gazeteci ile eğitim gören kursiyerler katıldı. Sertifika töreni öncesinde bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Eğer belirli bir kaliteyi yakalamak arzusundaysak,

Reklam
Reklam

bunu mutlaka bu tür kurslarla desteklemeliyiz. Mesleğin geleceği açısından da bu çok büyük önem taşıyor. İlgi duyan, merakı olan gençlerimizin bu tür kurslardan istifade etmesi gelecekte Malatya'ya da katkı sağlayacaktır" dedi. TOKİ tarafından Malatya'da basın mensupları için yapılacak konutlarla ilgi de bir açıklamada bulunan Çakır, "Malatya Gazeteciler Cemiyetimizden basın çalışanlarının konut sahibi olmalarıyla ilgili talepleri geldi. İmar Müdürlüğümüzün yaptığı bir çalışmayla bu konuyu değerlendirdik.

Hem Muharip Gaziler Derneğimiz hem de basın çalışanlarımızla ilgili konut sahibi olmaları için bir çalışma başlattık. Buradaki amacımız herkesin ev sahibi olabilmesidir. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olabilmelerini amaçlıyoruz. Bunun için Muharip Gaziler Derneğimiz ve basın mensuplarımız için bir çalışma yapıldı. Toplamda 368 konut yapılacak. Konutların yapılacağı yer çok güzel bir alandan oluşuyor. Burada hem 84 metrekarelik hem de 118 metrekarelik iki grup halinde konutlarımız yapılacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, TOKİ tarafından yapılacak konutlarda emeği geçen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti. Karaduman, uzun zamandır gazetecileri ev sahibi yapmak için çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmaların Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır döneminde neticeye kavuştuğunu dile getirdi. Gazetecilik eğitimi gören kursiyerlerle ilgili de bir açıklamada bulunan Karaduman, "İş-Kur Malatya İl Müdürlüğümüz ve Cemiyetimizin ortak çalışması neticesinde 15 gazeteci yetiştirdik" ifadelerini kullandı. Karaduman, kar marjı en yüksek olan mesleklerden birinin gazetecilik olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Gazeteciliğin iyisi kötüsü, büyüğü küçüğü vardır ama gazeteci gazetecidir. Tecrübeler, bizim gibi yıllarca çalışmış olmanın birikimleri bazı farklılıklar oluşturur. Gazetecilikte maddi kazanç pek beklenmemelidir. Sabretmek gerekiyor. Manevi kazançlarla karşı karşıya kalacaksınız. Bu konuda yapacağınız iyilik ve gösterdiğimiz çaba gelecekteki en büyük kazancınız olacaktır."

Reklam
Reklam

İş-Kur Malatya İL Müdürü Durmuş Doğan da, iki buçuk aylık bir eğitimin ardından kursiyerlere sertifikalarının takdim edildiğini belirterek, "2,5 ay süren kursumuzda 15 arkadaşımız eğitim gördü. Kursumuzu 14 kişi bitirdi. İstihdam garantili bir kurs olması nedeniyle, istihdam oranı yüzde 20 idi. Kurstan sonra Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından 3 kişi istihdam edildi" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Kursiyerlerin, sertifikalarını alırken heyecanlı oldukları görüldü. Program, öğlen yemeğinin ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: