Gazeteciye 1 Yıl Hapis Cezası

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de görev yapan gazeteci Hamdiye Çiftçi'ye, "görev yapan kamu görevlisinin kimliğini basın...

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de görev yapan gazeteci Hamdiye Çiftçi'ye, "görev yapan kamu görevlisinin kimliğini basın yoluyla açıklamak" suçundan 1 yıl hapis cezası verildi.

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, TMK kapsamında "görev yapan kamu görevlisinin kimliğini basın yoluyla açıklamak" suçundan dolayı Çiftçi’ye 1 yıl daha hapis cezası verildi.

Gazeteci Hamdiye Çiftçi, bu cezayı hak etmediğini belirterek Van 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunduğunu söyledi. Çiftçi, “Mahkeme kararı usul ve yasaya aykırıdır. Üzerime atılı suçlamalar suç olmaktan çıkmıştır. Son dönemde çıkan 3 ve 4. yargı paketleriyle birlikte kanunlarda yapılan değişikliklerle lehime olacak şekilde değişiklikler yapılmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Hazırlanan iddianamede, Çiftçi'nin 4 doktor raporuyla kolu kırılmadığı tespit edilen bir kişinin kolunun kırıldığını yazarak yalan haber yaptığı ve bu haberlerin ulusal basında yayınlanmasıyla terör örgütü propagandası yaptığı iddia ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: