Gazetenin Bulunduğu Ruhsatsız Işyerine Mühür (2)

CEMİYET BAŞKANI MÜHRÜ SÖKTÜ Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, Çarşamba Belediyesi'nin Haber Expres Gazetesi'nin bulunduğu işyerine ruhsatsız

CEMİYET BAŞKANI MÜHRÜ SÖKTÜ
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, Çarşamba Belediyesi'nin Haber Expres Gazetesi'nin bulunduğu işyerine ruhsatsız olduğu gerekçesiyle vurulan mührü söktü.
Burada bir açıklama yapan İsmail Temiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde böyle bir engellemenin üzücü olduğunu belirterek, "Biz araştırdık ve şu sonuca vardık. Elimizde belgeleri de var. Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker'e teslim ediyoruz. Yargı kararı var. Gazete ve matbaalar mühürlenemez. Yargı kararına dayanarak mührü söküyorum. Bu akşam gazete bu matbaada basılmaya devam edecek" dedi.
Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker de "Biz gazeteyi basmak için matbaa aradık. Çarşamba’da 4-5 tane matbaa olmasına rağmen baskı yaptıramadık. Cumhurbaşkanımız 'basın dünyada olmadığı kadar Türkiye'de özgürdür' derken bir belediye başkanının bu şekilde mühürleyerek bizi susturmaya çalışmasının, yanlış ve kişisel olay olduğunu görüyoruz. Umarım hukuk da doğruyu yerine getirecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: